Ušakovam nevajadzēs atskaitīties par vizītēm ārpus ES un NATO dalībvalstīm (22)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgas domes (RD) deputāti šodien ārkārtas sēdē noraidīja opozīcijas iesniegtos grozījumus pašvaldības nolikumā, ar kuriem RD priekšsēdētājam tiktu uzlikts par pienākumu iesniegt izskatīšanai domē atskaites par komandējumiem ārpus NATO un Eiropas Savienības (ES) valstīm.

Grozījumus domes ārkārtas sēdē trešdien atbalstīja 17 RD deputāti, bet pret balsoja 22 deputāti. Iepazīstinot ar grozījumiem, RD deputāte Sarmīte Ēlerte norādīja, ka telekanāla «Dožģ» intervijā RD priekšsēdētājs Nils Ušakovs izteicās, ka no Latvijas interešu viedokļa šobrīd pats labākais, kas var būt, ir prezidents Vladimirs Putins.

«Putins ir pārkāpis pēckara pasaules starptautisko kārtību un drošību. Krimas aneksija un Krievijas karš pret Ukrainu ir tiešs apdraudējums Latvijai, Baltijai, Eiropai,» sacīja Ēlerte. Viņa arī uzsvēra, ka R

D aicināta mainīt komandējuma piešķiršanas kārtību, lai turpmāk pasargātu Rīgas mēru no nejēdzīgiem izteikumiem un RD no pazemojuma.

Domes ārkārtas sēdē tika izskatīti jautājumi, kas saistīti ar nekustamo īpašumu piespiedu sakārtošanu un grozījumus RD saistošajos noteikumos «Rīgas pilsētas pašvaldības nolikums». 20 RD deputātu iesniegtie grozījumi paredzēja noteikt RD priekšsēdētājam iesniegt apstiprināšanai domes sēdē komandējuma pieteikumus un komandējumu atskaites komandējumiem ārpus ES un NATO dalībvalstīm.

Tāpat vēstīts, ka septembra sākumā Ušakovs devās uz Maskavu, kur tikās ar Krievijas vicepremjeru Arkādiju Dvorkoviču un Maskavas mēru Sergeju Sobjaņinu.

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu