General Motors cer uz pārdošanas rekordu Ķīnā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: General Motors

ASV autobūves gigants «General Motors» (GM) cer šogad Ķīnā pārdot rekordlielu automašīnu skaitu, neskatoties uz valsts iestāžu veiktajām izmeklēšanām par cenu politiku automobiļu nozarē, trešdien paziņoja kompānijas vadītājs Ķīnā Metjū Cjens.

«Mēs esam uz ceļa, lai otro gadu pēc kārtas pārsniegtu trīs miljonus pārdoto automašīnu. Mēs noteikti ceram pārsniegt pērn sasniegto rekordu 3,16 miljonu automobiļu apmērā,» norāda «GM China» vadītājs Cjens.

Ķīnā, kas ir pasaulē lielākais automašīnu tirgus, pērn kopumā pārdoti 21,98 miljoni jaunu automobiļu, kas ir par 13,9% vairāk nekā 2012.gadā.

Ķīnas Nacionālā attīstības un reformu komisija (NDRC) patlaban īsteno vērienīgu izmeklēšanu par to, kā valstī tiek noteiktas cenas automašīnām un rezerves daļām, atsevišķus ārvalstu uzņēmumus jau apsūdzot monopola pasākumu īstenošanā.

Analītiķi uzskata, ka šāda NDRC rīcība varētu palielināt Ķīnas automašīnu zīmolu tirdzniecības apjomu.

Cjens gan norāda, ka šīs izmeklēšanas ietekmi uz biznesu un uzņēmuma darbību nerada.

GM prognozē, ka Ķīnas automašīnu tirgus kopumā šogad varētu pieaugt par 8%-10%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu