Patīkamas ziņas: apkures tarifi samazināsies

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai gan sinoptiķi tuvākajā laikā sola aukstu laiku, ir arī pozitīvas ziņas - šajā sezonā gaidāmi zemāki apkures tarifi. Tā sola Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) eksperts enerģētikas jautājumos Andris Akermanis.

Viņš šorīt intervijā Latvijas radio teica, ka, neskatoties uz ziņām, ka tuvākajās dienās gaidāms auksts laiks, šogad gandrīz visā Latvijā siltuma tarifi ir nokritušies.

Arī AS «Rīgas siltums» informācijas daļas vadītāja Linda Rence šā rīta intervijā ar TVNET priecīga apstiprināja šo faktu.

Daļā vietu kritums ir lielāks, daļā - mazāks, bet

apkures tarifu samazinājums ir jūtams: starp 10 un 20% procentiem.

Tas skaidrojams ar diviem iemesliem. Pirmais no mums neatkarīgs - ir nokritusies gāzes cena. Otrais iemesls ir saistīts ar siltumuzņēmumu paveiktajiem mājas darbiem.

Kompānijas centīgi strādājušas, izmantojot Eiropas fondus, pārgājušas uz vietējo kurināmo, padarījušas efektīvākas savas saimniecības. Rezultātā vinnētāji ir visi.

Viszemākie siltuma tarifi patlaban ir Rīgā (tur ir vislielākais kritums - par 18%) un Valmierā.

TVNET jau ziņoja, ka tuvākajās dienās gaidāms visai vēss laiks. Arī šorīt pārsniegts aukstuma rekords.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu