Trekists Ķiksis labo pasaules senioru rekordu 500 m distancē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mike Gladu

Latvijas titulētais treka riteņbraucējs Ainārs Ķiksis Lielbritānijas pilsētā Mančestrā lieliski aizvadījis pasaules senioru čempionātu riteņbraukšanā trekā. Bez izcīnītās zelta medaļas individuālajā braucienā valmierietis kļuva arī par pasaules čempionu sprintā, kā arī laboja jaunu absolūto senioru (meistaru) grupu rekordu 500 metru distancē.

Pazīstamajā Mančestras trekā Anglijā turpinājās pasaules čempionāts riteņbraukšanā senioru grupu sportistiem. Latviju šajās nozīmīgajās sacensībās pārstāvēja divi sportisti – Ķiksis un Andis Lejiņš. Ķiksis senioru čempionātos startējis jau vairākus gadus, bet Lejiņam šī bija atgriešanās treka sacensībās pēc profesionālās karjeras beigām.

Ķiksis aizvadījis trīs startus. Valmierietis izcīnīja uzvaru V40 – 44 grupas 750 metru distancē, kur sportisti trasē devas no starta mašīnas. Turpinājumā bijušais Eiropas elites čempions pieteica rekorda labojumu 500 metros no vietas. Līdzšinējais rekords - 34,495 sekundes - piederēja Austrālijas sportistam Peteram Bernadam. Ķiksis spēja veikt distanci 32,839 sekundēs, pārliecinoši labojot rekordu un veicot nopietnu ierakstu sporta veida vēstures rekordu grāmatās.

Otrdien visas dienas garumā norisinājās sprinta sacensības, tostarp V40 – 44 grupā, kur dalībnieku vidū bija arī Ķiksis. Šeit svarīgi sportistam uzrādīt nevis labāko rezultātu, bet braucienā apsteigt konkurentu. Viņš jau iepriekšējos šajā distancē triumfējis un bija pieskaitāms pie galvenajiem favorītiem arī šogad. Sākumā visi sportisti veica distanci pa vienam, noskaidrojot braucienu sastāvus pirmajai kārtai Tajā cīņā līdz vienai uzvarai Ainārs taktiskā cīņā pārspēja abus savus konkurentus – Endiju Stjuartu un Marku Kolkjuhounu (abi Lielbritānija).

Nākamajā kārtā Ķikša pretinieks bija Alesandro Piko no Itālijas.

Šajā duelī pārāks izrādījās Latvijas sportists, tādējādi iekļūstot pusfinālā. Arī šo barjeru Ķiksis sekmīgi pārvarēja, cīņā līdz divām uzvarām abos braucienos uzvarot jau minēto Piko, kurš pusfinālam kvalificējās pēc uzvaras pēdējās cerības braucienā. Cīņā par zeltu Ķikša pretinieks bija austrālietis Mihaels Smits. Aizraujošā cīņā latvietis bija pārāks abos braucienos, labākajā no tiem finišējot pēc 11,365 sekundēm. Līdz ar to bijušajam pasaules junioru čempionam otrā zelta godalga. Ķiksis priecēja līdzjutējus ar ļoti aizraujošiem un taktiski gudriem braucieniem.

V50 – 54 grupas sportists Andis Lejiņš pēc aizvadītā sprinta, kur pirmajā kārtā ieņēma trešo vietu savā braucienā, turpināja pēdējās cerības braucienā. Šeit gūta otrā pozīcija, pēc kuras sacensības bija noslēgušās. Lejiņš vēl piedalījās arī 500 metru distancē. Šeit viņš izcīnīja 21. vietu, distanci veicot pēc 38,177 sekundēm. Kopumā šajā disciplīnā startēja 25 dalībnieki.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu