LNO notiks programmas «Baleta pasaulē» pirmzirāde

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Nacionālās operas (LNO) Jaunajā zālē 27. septembrī pirmizrādi piedzīvos jauna izglītojoša programma visai ģimenei «Baleta pasaulē», informēja LNO pārstāve Irbe Treile. Iestudējumu veidojusi režisore Elita Bukovska, scenārija autore Gunta Bāliņa un videomāksliniece Zane Raudiņa.

Treile norādīja, ka paraugstundu vadīs Latvijas Nacionālā baleta vadošā soliste Elza Leimane-Martinova, tajā piedalīsies jaunās solistes Alise Prudāne, Jolanta Lubēja, Ieva Rācene un Evelīna Godunova. Pie klavierēm – koncertmeistare Natālija Dirvuka.

"Ir svarīgi ieinteresēt bērnus par baleta mākslu, ļaut viņiem mūsu pasauli ieraudzīt tuvplānā. Nākamreiz, skatoties kādu no mūsu izrādēm, viņi jau lūkosies daudz zinošākām acīm. Un varbūt kāds no šiem bērniem lūgs vecākus viņu aizvest uz Rīgas Horeogrāfijas skolu, lai reiz dejotu Latvijas Nacionālajā baletā,» paudusi Leimane-Martinova.

Iestudējuma «Baleta pasaulē» tapšanu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu