Dakāras rallijreida organizatori noraizējušies par sacensību imidžu (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Prestižā Dakāras rallijreida organizatori cer, ka viņiem izdosies uzlabot sacensību imidžu Dienvidamerikā, citādāk ir apdraudēta to turpmāka norise.

«Mēs veicam posmus tikai tur, kur vietējās amatpersonas mums to ļauj darīt,» izteicies sacensību direktors Etjēns Laviņjē. «Vēlamies atbrīvoties no tēla, ka esam mežoņi, kas braukā apkārt bez atļaujas un nevienu neciena.»

Nākamais rallijreids 2015.gada 4.janvārī sāksies Buenosairesā. Pašlaik viens no galvenajiem strīdiem starp organizatoriem un vietējiem varas vīriem esot arheoloģisko izraukumu vietu Čīlē cienīšana. Jau iepriekš Dakāras rallijreids apsūdzēts vēsturisko vietu, piemēram, Inku taku Čīlē bojāšanā.

Nākamajā gadā Dakāras rallijreids Dienvidamerikā norisināsies jau septīto reizi. Sacensības no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes risinājās Āfrikā, savukārt 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atceltas.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu