Londonas kinofestivālu atklās «Sufražiste»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Trešdien ar kinolentes «Suffragette» («Sufražiste») seansu tiks atklāts Londonas kinofestivāls, kurā šogad īpaša uzmanība pievērsta sieviešu tiesību jautājumiem.

Festivāla direktore Klēra Stjuarte paziņoja, ka šis esot «stipru sieviešu gads».

Viņa sacīja, ka esot programmā iekļāvusi lielāku skaitu sieviešu dzimuma režisoru. «Festivāls vienmēr ir vairākus soļus priekšā tirgum, ciktāl tas attiecas uz režisoru sieviešu veidotajām kinolentēm,» viņa norāda. «Festivālā būs pārstāvētas apmēram 50 režisores, kas izklausās fantastiski. Taču tie ir tikai 20% no programmas.»

Filmā «Suffragette» stāstīts par jaunu sievieti, kura apņēmusies izcīnīt sievietēm balsstiesības pat tad, ja viņai tāpēc nāktos zaudēt savu mājokli un bērnus. Galveno lomu atveido aktrise Kerija Maligana, bet kinolentē spēlē arī Merila Strīpa un Helēna Bonema Kārtere.

Londonas kinofestivālā notiks dokumentālās filmas «He named Me Malala» («Viņš nosauca mani par Malalu») Eiropas pirmizrāde. Filmā atspoguļota Nobela Miera prēmijas laureātes Malalas Jusafzai cīņa par meiteņu tiesībām uz izglītību, pirms talibu nemiernieki viņu sašāva.

Austrāliešu aktrisei Keitai Blanšetai kinofestivālā tiks pasniegta Lielbritānijas Filmu institūta (BFI) balva. Tiks izrādīta aktrises jaunākā filma «Carol» («Kerola») par divu sieviešu mīlas romānu 50. gados.

Londonas kinofestivālā 12 dienu laikā tiks izrādītas 238 mākslas un dokumentālās filmas.

Festivāls noslēgsies ar britu režisora Denija Boila biogrāfiskās kinolentes «Steve Jobs» («Stīvs Džobss») Eiropas pirmizrādi. ASV tehnoloģiju giganta «Apple» dibinātāja lomu spēlē Vācijā dzimušais īru aktieris Maikls Fasbenders.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu