Ar vērienu tiek atklāta Koncertzāle Rīga (13)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

20. septembra vakarā savu priekškaru vēra jaunais, vērienīgais projekts Koncertzāle Rīga. Tā ir vieta, kurā notiks daudz dažādi mākslas pasākumi, mūzikli, koncerti un izrādes. Telpa ir īpaša, jo izceļas ar lielisku akustiku un ar šo faktu nevar lepoties vairums Rīgas skatuves mākslai domātās vietas.

Sākot no 18.00 vakarā uz koncertzāli Rīga, kura atrodas Zinātņu akadēmijas pašā sirdī, plūda cilvēku pūļi. Visi ieradās uzposušies,vakartērpos un uzvalkos, lai godinātu Koncertzāli. Viesi eleganti un ar cieņu devās pa sarkano paklāju uz atklāšanai paredzēto telpu, nepacietīgi gaidot mirkli, kad ieraudzīs atjaunoto Koncertzāli.

Daudzi mākslinieki tajā uzstājās pirmo reizi, bet tikpat daudzi apmeklēja atklāšanas pasākumu ar nostalģiskām atmiņām par senajiem gadiem, kad tieši šī koncertzāle bija viena no iemīļotākajām un populārākajām visā Latvijā.

Atklāšanas koncerts bija necerēti garš, veselas piecas stundas viesi sēdēja zālē un klausījās dažādu māksliniek uzstāšanos. Nereti, ejot uz skatuves dziedātāji atvainojās par to, ka viesiem būt vēl jāklausās viņu dziedājums, jo koncerts ir pārāk ilgs.

Tieši koncerta ilgums lieliski parādīja, kuri ir tiešām iemīļoti mākslinieki, bet kuri aplausus saņem pieklājības dēļ. Vieni no pēdējiem uzstājās grupa «Eolika», viesi jau bija atslābuši un sapņoja par došanos ārā no zāles, bet atskanot pirmajiem dziesmas vārdiem, zāle sāka aplaudēt un darīja to visu laiku, kamēr grupa bija uz skatuves.

Koncertu vadīja šarmantais aktieris Andris Bulis, kurš nepārtraukti reklamēja savu monoizrādi «Face Book. Post Scriptum», kuru būs iespējams vērot trešajā oktobrī un tā būs pirmā izrāde, kura tiks uzvests jaunajā kultūras vietā.

Pauzes laikā viesi steidza novērtēt jauno bufeti , kā arī stāvēja milzu rindās uz tualeti, lai vai cik skaistas nebūtu vecās ēkas, tualešu izvietojums ir ļoti niecīgs un daudzas dāmas stāvot rindā visu starpbrīdi, tā arī nespēja izstāvēt lielo rindu.

Faktu, ka koncerts ir pārāk ilgs pierādīja aktrises Elīnas Dzelmes sēdēšana bufetē, aktrise nenoskatījās pat pirmo koncerta daļu, bet draudzenes pavadībā devās uz bufeti, kur pavadīja visu koncerta laiku.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu