Amerikā atdzims klasisko taksometru ražotājs

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Amerikā darbu plāno atsākt kompānija Checker Motor Cars, kura pagājušā gadsimta septiņdesmitajos un astoņdesmitajos gados izlaida automobiļu taksometru kompāniju vajadzībām. To interneta vietnei Hemmings Motor News atklājis pašreizējais Checker Motor Cars zīmola īpašnieks Stīvs Kontarino.

Pēc Kontarino teiktā, viņa vadītā kompānija neplāno atsākt taksometru ražošanu. Tās pirmais modelis būs klasiskā, zīmolam raksturīgā stilā ieturēts limuzīns ar sešām durvīm, ko savā autoparkā varētu vēlēties redzēt viesnīcu ķēdes un dažādi uzņēmumi korporatīvu pasākumu vajadzībām, kad nepieciešams pārvadāt svarīgas personas, viesus un sadarbības partnerus.

Šis auto stila ziņā būs ļoti līdzīgs modelim Checker Aerobus, kurš modifikācijās ar dažāda garuma riteņu bāzi tika izlaists līdz 1977.gadam. Citas informācijas par sešu durvju limuzīnu pagaidām nav.

Otrs Checker jaunums būs pikaps ar divām durvīm un divām sēdvietām. Sākotnējā informācija liecina, ka konceptuāli šis Checker izstrādājums līdzināsies automobilim Chevrolet El Camino, kuru General Motors koncerns no konveijera noņēma 1987.gadā.

Topošo Checker automobiļu vajadzībām kompānija varētu izstrādāt jaunu tehnoloģisko platformu. Dzinēju klāstā Checker Motor Cars iekļaus Duramax sērijas četru cilindru dīzeļdzinēju, kā arī astoņu cilindru benzīna motoru.

Paredzams, ka pārdošanā Checker nonāks 2018.gadā un provizoriski uzņēmums izlaidīs vien 400 auto eksemplārus gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu