«Very Cool People» izdod kaverversiju albumu «Funkology»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

30. septembrī pašmāju fankmūzikas grupa «Very Cool People» (VCP) laidusi klajā koncertalbumu «Funkology», kurā iekļautas Stīvija Vondera, Džeimsa Brauna, Kērtisa Meifīlda u.c. soula un fanka klasiķu skaņdarbu kaverversijas. Albumā dzirdami visi «Funkology» koncertu sērijā un attiecīgi arī lielkoncertā uzstājušies viesmākslinieki: Evilena Protektore, Dinara Rudan, Oskars Stolse-Semerovs, Kristīne Prauliņa, Jānis Stībelis, Aija Vītoliņa un Ralfs Eilands.

Šonedēļ «Very Cool People» plašākai sabiedrībai piedāvā singlu «Mighty Mighty» no šā albuma. Dzisma ierakstīta kopā ar šarmanto Latvijas dziedātāju Aiju Vītoliņu. Sziesmas autors ir Kērtiss Meifīlds (Curtis Mayfield), kam grupa ar Aiju ir veltījusi arī vairākus atsevišķus koncertus «Funkology» koncertu ciklā.

«Pieaicināt Aiju Vītoliņu ar mums uzdziedāt kādā koncertā jau esam vēlējušies kādu laiku, un šis izrādījās ne tikai vienreizējs pasākums, bet viss izvērtās arī, mūsuprāt, fantastiskā ierakstā kopā ar vienu no mūsu mīļākajām dziedātājām,» par sadarbību ar Aiju Vītoliņu stāsta grupa.

«Mighty Mighty» ierakstā VCP pamatsastāvam, kurā muzicē Elvijs Grafcovs (ģitāra), Māris Jēkabsons (saksofons), Māris Vitkus (taustiņinstrumenti), Valters Sprūdžs (bass) un Andris Buiķis (bungas), piespēlē arī Oskars Ozoliņš (trompete), Laura Rozenberga (trombons), Kristaps Lubovs (saksofons) un Ritvars Garoza (taustiņinstrumenti).

Dziesmas (kā arī albuma) ieraksta inženieri ir Einārs Cintiņš, Irita Skurule un Mārtiņš Porteris. Miksa inženieris ir Edgars Skrāģis

Par dziesmas un albuma mastera inžinieri tika izvēlēts Alans Silvermans (Alan Silverman) ARF studio, Ņujorkā, ASV, kurš specializējies tieši uz dzīvo ierakstu uz džeza mūzikas masteringu.

Foto: Publicitātes foto

Rudenī grupai gaidāmi vairāki «Funkology» koncerti – 16. oktobrī ar Kristīni Prauliņu klubā «Omas Briljanta Istaba» un 30. oktobrī kopā ar Aiju Vītoliņu klubā «9. vilnis», bet 7. novembrī VCP paplašinātā sastāvā ar vairākiem viesmāksliniekiem (Evilenu Protektori, Ralfu Eilandu, Kristīni Prauliņu un Aiju Vītoliņu) uzstāsies iDeejazz festivālā Tartu, Igaunijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu