«Terminator: Genisys» neveiksmes dēļ filmu sēriju varētu neturpināt

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kino industrijas žurnāls «The Hollywood Reporter» ziņo, ka filmas «Terminator: Genisys» («Terminators: Genisys») finansiālās izgāšanās dēļ uz nenoteiktu laiku atlikta jaunu franšīzes daļu uzņemšana. Kinostudija «Paramount» arī atcēlusi plānus izveidot uz «Terminator» sāgu balstītu «kinematogrāfisko Visumu», norāda izdevums.

Filmas «Terminator: Genisys» globālie kases ieņēmumi pārsniedz 440 miljonus ASV dolāru (394 miljonus eiro). Ceturtdaļa ieņēmumu gūta Ķīnā, taču ASV tā nopelnījusi tikai apmēram 89 miljonus dolāru (80 miljonus eiro).

Specefektiem pārbagātās filmas uzņemšanas budžets bija 150 miljoni dolāru (134 miljoni eiro).

Filma piedzīvoja izgāšanos par spīti tam, ka režisoram Deividam Elisonam izdevās pierunāt aktieri Arnoldu Švarcenegeru atgriezties franšīzē, kā arī pieaicināt seriāla «Game of Thrones» («Troņu spēle») aktrisi Emīliju Klārku un filmas «Zero Dark Thirty» («Slepenā operācija «30 pēc pusnakts«») aktieri Džeisonu Klārku.

«Terminator: Genisys» neveiksme aktualizējusi jautājumu, vai panākumi Ķīnas tirgū var glābt Holivudas filmas no izgāšanās. Biznesa žurnāls «Forbes» norāda, ka ārzemju kinostudijas saņemot tikai apmēram 20 līdz 30% no kases ieņēmumiem Ķīnas kinoteātros, kamēr citviet - apmēram 50%.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu