Latvijas tenisisti nākamgad atkal varētu tiksies ar Austriju (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/LTS

Ja Latvijas tenisa izlase saglabās vietu Deivisa kausa izcīņas Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā, nākamā gada cīņas tā atklās ar atkārtotu dueli pret Austriju, noskaidrojās ceturtdien notikušajā izlozē.

Pagājušās nedēļas beigās Latvijas izlase Valmierā jau tikās ar Austriju, piedzīvojot zaudējumu ar 1-4. Austrieši līdz ar šo panākumu saglabāja savu vietu Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā arī nākamgad, bet Latvijas pārstāvjus oktobrī gaida izšķirošā cīņa par vietas saglabāšanu šajā grupā.

No 24. līdz 26.oktobrim Latvijas izlase atbildīgajā cīņā izbraukumā tiksies ar Zviedriju. Zaudējums šajā duelī latviešiem atkal liks pārcelties uz Eiropas-Āfrikas zonas otro grupu.

Ja Latvijas izlase uzvarēs zviedrus un saglabās savu vietu zonas pirmajā grupā, nākamā gada sacensību pirmās kārtas duelis pret Austriju tiks aizvadīts izbraukumā.

Ja Latvijas izlase zaudēs savu vietu zonas pirmajā grupā, tās pretinieki otrajā grupā noskaidrosies atsevišķā izlozē, kas notiks vien oktobra beigās.

Latvijas izlase februārī cieta zaudējumu Deivisa kausa izcīņas Eiropas-Āfrikas zonas pirmās grupas pirmajā duelī, izbraukumā ar 0-5 piekāpjoties Slovākijai. Pati Slovākija vēlāk ar 4-1 uzvarēja Austriju, bet pagājušās nedēļas nogalē zaudēja ASV cīņā par vietu pasaules grupā.

Pērn Latvijas izlase sekmīgi pārvarēja Eiropas-Āfrikas zonas otro grupu, sākotnēji ar 3-0 izbraukumā pieveicot Tunisiju, turpinājumā ar 3-2 izbraukumā pārspējot arī Monako, bet izšķirošajā duelī ar 3-2 Rīgā pieveica arī Somiju un trešoreiz vēsturē kvalificējās Deivisa kausa pirmajai grupai.

Iepriekš Latvijas izlase Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā spēlējusi 2008. un 2010.gadā, bet nevienā no šīm reizēm nespēja saglabāt vietu tajā.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu