Vakars Everestā kinoteātrī «Splendid Palace»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Piektdien, 2. oktobrī, plkst. 19:30 uzauj alpīnistu apavus un bruņojies ar ledus cirtni, jo kinoteātrī «Splendid Palace» notiks «Vakars Everestā». Pāris stundās skatītājs nokļūs vietā, kur kāju uzdrošinās spert drosmīgie un pārgalvīgie, proti, Everestā, lai izaicinātu dabu un savu fizisko un mentālo rūdījumu.

«Vakara Everestā» gaitā interesenti varēs iepazīties ar kalnā kāpēju ekipējumu un uzvilkt to, iejūtoties alpīnista ādā. Vakarā būs iespēja dzirdēt profesionālu virsotņu iekarotāju - Irīnas Odziņas un Voldemāra Sprūdža - vieslekciju «Augstkalnu aicinājums», kurā tiks lauzti romantizētie priekšstati par alpīnismu. Kā vakara kulminācija - augstākā virsotne - tiks piedāvāta Baltazara Kormakura režisētā eksistenciālā drāma «Everests»*, kas pirmizrādi piedzīvojusi Venēcijā kā kinofestivāla atklāšanas filma. «Everests» pulcē lielisku aktieru komandu: Džeisonu Klārku, Džošu Brolinu, Džeiku Džilenholu, Keiru Naitliju u.c.

Filmas pamatā - patiesi notikumi. 1996. gada 10. maijā Himalaju kalnos Skota Fišera un Roba Hola ekspedīcijas sāk pēdējo posmu ceļā uz Everesta smaili. Viņiem ceļā stājas viena no spēcīgākajām vētrām cilvēces vēsturē. Dabas neaprakstāmais pretspēks kļūs par izaicinājumu viņu vienotībai un par lielāko pārbaudījumu viņu drosmei, gribasspēkam un fiziskajai izturībai. Šajā ekspedīcijā piedalījās arī latviešu izcelsmes amerikāņu virsotņu iekarotājs Edmunds jeb Eds Viesturs, kuru atveido Klaivs Standens. Viesturs ir vienīgais amerikānis, kurš 14 reizes uzkāpis astoņtūkstoš metru virsotnēs.

«The Hollywood Reporter» vēsta: «Par spīti filmas skaudrajam iznākumam un precīzi atveidoto varoņu traģēdijai nevar sacīt, ka «Everests» ir klasiska Holivudas dabas katastrofu un spriedzes filma. Kormakurs ierastajai «zelta» formulai pievieno ko jaunu. Un filma iegūst citu vērienu. Individuālu.»

Vai tu esi gatavs vakaram, kurā satiksies cilvēks un dabas force majeure spēks?

Vairāk informācijas kinoteātra sociālajos tīklos un mājaslapā - splendidpalace.lv.

* Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu