Bils Geitss joprojām ir turīgākais amerikānis

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV datoru programmatūras firmas «Microsoft» līdzdibinātājs Bils Geitss ir saglabājis pirmo vietu žurnāla «Forbes» publicētajā 400 bagātāko amerikāņu sarakstā, un viņš pirmo vietu ieņem jau 22 gadus pēc kārtas.

Geitsa neto bagātība šogad ir sasniegusi 76 miljardus ASV dolāru - par pieciem miljardiem mazāk nekā pērn.

Otrajā vietā sarakstā vēl arvien ir investīciju firmas «Berkshire Hathaway» vadītājs Vorens Bafets ar 62 miljardiem dolāru. Trešo vietu saglabājis firmas «Oracle Corp.» līdzdibinātājs Lerijs Elisons ar 47,5 miljardiem dolāru.

Sociālās vietnes «Facebook» vadītājs Marks Zakerbergs ir pakāpies no 11. un septīto vietu, bet viņa bagātība ir pieaugusi no 34 miljardiem dolāru līdz 40,3 miljardiem dolāru.

Skandalozais nekustamo īpašumu magnāts Donalds Tramps, kurš pretendē uz izvirzīšanu par republikāņu kandidātu ASV prezidenta velēšanām 2016.gadā, «Forbes» saraksta ir ieņēmis 121.vietu ar 4,5 miljardiem dolāru. Pats Tramps ir paziņojis, ka viņa bagātība ir desmit miljardi dolāru.

Visu sarakstā iekļauto cilvēku bagātības kopsumma sasniedz 2,34 triljonus dolāru salīdzinājumā ar 2,29 triljoniem dolāru pērn.

Vidējā sarakstā iekļautā amerikāņa bagātība sasniedza 5,8 miljardus dolāru salīdzinājumā ar 5,7 miljardiem pirms gada.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu