Brokeris ar 17 gadu pieredzi: mēs strādājam savu klientu labā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ko īsti sevī slēpj brokera profesija? Uz šo jautājumu TVNET atbild Latvijas apdrošināšanas brokeru asociācijas (LABA) vadītājs Aigars Krūms, turpinot TVNET rakstu sēriju par profesijām.

«Brokeris strādā klientu labā. Pārzina visus apdrošināšanas piedāvājumus un atrod vislabāko. Tikmēr apdrošināšanas aģents piedāvā to, ko sniedz pats apdrošinātājs,» skaidro LABA vadītājs.

Brokeri iedalās divās lielās grupās: vieni apdrošina cilvēkus, otri pašas apdrošināšanas kompānijas.

Krūma prāt, brokerim jābūt gudram, spējot piedāvāt savam klientam izdevīgāko piedāvājumu, pārzinot un izpētot visu apdrošinātāju piedāvājumus: «Bieži vien nosacījumi pie viena apdrošinātāja ir aprakstīti uz 10 vai padsmit lappusēm. Ir jāpārzina viss!»

Otrā īpašība, kam jāpiemīt brokerim, ir atraktivitāte. Jāspēj ne tikai orientēties dokumentācijā, bet atrast un motivēt klientu apdrošināt tās lietas, par ko pats nav iedomājies.

«Apdrošināšana galu galā ir sirdsmiera iegūšanas jautājums, it īpaši, ja to izdara pareizi pie brokera,» uzskata Krūms.

Brokera darbs ir godīgs, jo tiek strādāts tikai klienta vajadzībām. Kā uzsver Krūms, apdrošināšanas aģents meklē klientus apdrošinātājam, tikmēr brokeris pretēji - savam klientam labāko apdrošinātāju.

Viens no pieredzējušākajiem brokeriem Latvijā Andris Grīnbergs TVNET uzsver, ka brokeru tirgū konkurence pieaug. Arī brokeru izglītības līmenim jābūt augstam: vismaz bakalaura grādam finanšu nozarē.

Tiem, kas plāno savu dzīvi saistīt ar šo profesiju, jau pirms augstskolas grāda iegūšanas jāpiestrādā par brokera palīgu.

«Brokeri strādā ar cilvēkiem, tāpēc jāzina svešvalodas - krievu, angļu - un jāspēj atrast jaunus klientus,» piebilst Grīnbergs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu