Populāri tēvi stāsta par savu Tēvu dienu (9)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

Arī Latvijā jau pāris gadus tiek atzīmēta Tēvu diena, tēvi no bērniem saņem skūpstus, dāvanas, pašu zīmētas kartiņas un vārdus, kuri nekad nezaudē savu burvību – tēti, es tevi mīlu. Populāri tēvi dalās savās pārdomās par Tēvu dienu.

Foto: Nauris Garkaklis

Ierakstu kompānijas «Mikrofona ieraksti» pārstāvis, dziesmu autors Guntars Račs Tēvu dienu pavada kopā ar savu ģimeni Mežaparkā, kur tiek baudīta svētku atmosfēra un kopā būšanas prieks.

«Mana meita ar labiem rezultātiem piedalās «Nike Rīga Run», tāpēc esam svētkos un izbaudām kopā būšanas prieku, neko vairāk šajā dienā arī nevajag,» nosaka Guntars Račs.

Foto: Baiba Gāliņa

Uzņēmējs Valdis Kalnozols drīzumā kļūs par tēvu piektajam bērnam, viņš uzskata, ka ir jāsvin Tēvu dienu, jo tikpat būtiski kā godāt savu māti, bērnam ir prast godāt savu tēvu.

«Dievs dāvā mums bērnus, vieniem vairāk, vieniem mazāk. Bet katru īpašu. Un pats galvenais pienākums Dieva priekšā ir izaudzināt mums no Dieva uzticētos bērnus. Gan mātei, gan tēvam ir sava loma šajos Dieva plānos. Un šīs lomas ir vienlīdz svarīgas. Un ja mēs bērniem mācām godāt mātes, tad ne mazāk svarīgi ir godāt tēvus. Paldies visiem tiem, kuri cenšas ieaudzināt šos svētkus sabiedriskajā apziņā,» tā Valdis Kalnozols.

Foto: Nauris Garkaklis

Radio cilvēkam un pasākumu vadītājam Valdim Melderim nepatīk svinēt svētkus konkrētos datumos, vīrietis jūtas gana pieaudzis, lai pats spētu izvēlēties, kad un ko svinēt.

«Es esmu gana pieaudzis, lai pats izvēlētos, kad un ko svinēt. Bet neatsaku piedalīties svētkos kā vadītājs. Piemēram, šodien sabiedriskā kārtā vadīšu pasākumu, kura mērķis ir pievērst uzmanību vīriešu veselībai. Man pašam nav īsti ar ko lepoties, kā tēvam, es neesmu no labākajiem. Tādēļ manas tēva dienas ir tad, kad notiek kaut kas aizkustinošs. Piemēram, kad no rīta, ap pussešiem, pirms iet uz darbu, sasedzu jaunāko meitu, un viņa, acis neatvērusi, nočukst: «paldies, tēti». Tad arī ir mana Tēva diena,» nopietni stāsta Valdis.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu