Jēkabsone-Žogota kļūst par WNBA čempioni (5)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota piektdien kļuva par Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) čempioni.

WNBA finālsērijas trešajā mačā Jēkabsones-Žogotas pārstāvētā Fīniksas «Mercury» komanda izbraukumā ar 87:82 (22:21, 23:21, 16:20, 26:19) pieveica Čikāgas «Sky» vienību, sērijā līdz trim uzvarām triumfējot ar 3-0.

Jēkabsone-Žogota šim mačam bija pieteikta, taču laukumā neizgāja.

Abas komandas visu šo maču aizvadīja līdzvērtīgā duelī, turklāt vēl pusminūti pirms pamatlaika beigām tablo vēstīja neizšķirtu 82:82. Tiesa, jau nākamajā uzbrukumā Diāna Taurasi panāca 85:82 par labu «Mercury», kas nodrošināja uzvaru Fīniksas vienībai.

Uzvarētāju labā pa 24 punktiem guva Taurasi un Kendisa Diprē.

Tieši Taurasi tika atzīta par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju.

Zīmīgi, ka šajā trešajā spēlē nepiedalījās viena no šī brīža sieviešu basketbola lielākajām zvaigznēm Britnija Grinere.

Šajās izslēgšanas spēlēs Jēkabsone-Žogota piedalījās četros mačos, caurmērā katrā no tiem gūstot 1,5 punktus un veicot vienu rezultatīvu piespēli. Savukārt regulārajā turnīrā viņas rēķinā 32 cīņas, kurās latviete izcēlās ar vidēji gūtiem 2,7 punktiem un 0,9 rezultatīvām piespēlēm.

Līdz šim vēl neviena latviete nebija kļuvusi par WNBA čempioni.

«Mercury» komanda pie WNBA titula tika 2007. un 2009.gadā, bet finālu bija sasniegusi arī 1998.gadā. Tikmēr «Sky» klubs vien otro reizi savā pastāvēšanas vēsturē sacentās līgas izslēgšanas spēļu turnīrā, finālā spēkojoties pirmoreiz.

Jau vēstīts, ka «Mercury» komanda regulārajā čempionātā bija labākā vienība turnīrā, turklāt ar 29 panākumiem uzvaru skaita ziņā sasniedza jaunu WNBA rekordu.

Pirms tam šosezon «Mercury» vienība bija uzvarējusi 16 spēlēs pēc kārtas, sasniedzot jaunu kluba rekordu un tiekot pie otrās garākās uzvaru sērijas WNBA čempionātā. Panākumu sērija vienībai ilga no 15.jūnija līdz 31.jūlijam.

Kā ziņots, WNBA Jēkabsone-Žogota iepriekš spēlēja 2009. un 2010.gadā, pārstāvot Konektikutas «Sun» komandu. Savukārt šajā pašā Fīniksas klubā 2012.gada sezonu iesāka arī latviete Zane Tamane, kura gan traumas dēļ drīz vien atgriezās Eiropā.

Jēkabsone-Žogota iepriekšējās trīs sezonas pārstāvēja Krievijas spēcīgāko klubu Jekaterinburgas UGMK, kas aizvadītajā sezonā ieņēma trešo vietu FIBA Eirolīgas turnīrā. Latviete iepriekšējās trijās sezonās palīdzējusi UGMK komandai izcīnīt Krievijas čempionu titulu. Savukārt pērn UGMK komanda triumfēja FIBA Eirolīgas sacensībās, latvietei pie šī titula tiekot otro reizi karjerā.

Augustā kļuva skaidrs, ka latviete savu karjeru Eiropā turpinās Latvijas speciālista Gundara Vētras vadītajā Krievijas komandā Kurskas «Dinamo», kas jaunajā sezonā cīnīsies FIBA Eirolīgā.

Pēc uzvaras pērnā gada FIBA Eirolīgas turnīrā Jēkabsone-Žogota paziņoja, ka beidz karjeru Latvijas izlasē, kurā spēlēja kopš 2000.gada. Tiesa, iepriekš parādījās informācija, ka Jēkabsone-Žogota šovasar tomēr varētu pievienoties Latvijas izlasei, lai tai palīdzētu Eiropas čempionāta atlases turnīrā, taču «Mercury» klubs izlēma latvieti nepalaist. Latviete neizslēdz iespēju nākamvasar palīdzēt valstsvienībai finālturnīrā.

2007.gada Eiropas labākā basketboliste Jēkabsone-Žogota pirms pārcelšanās uz UGMK komandu 2010./2011.gada sezonā kļuva par Turcijas čempioni Stambulas «Fenerbahce» vienības rindās, bet Krievijā savas karjeras laikā spēlējusi arī Maskavas «Dinamo» un Vidnojes «Sparta&K». Tāpat latviete karjeras laikā divas reizes kļuvusi par Francijas čempioni.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu