Aizvadīts krāšņākais rudens aktīvās atpūtas notikums – «Jūrmalas skriešanas svētki»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinis Oliņš

Svētdien, 27.septembrī, Majoru pludmalē tika aizvadīts grandiozākais rudens aktīvās atpūtas un labsajūtas pasākums – «Jūrmalas skriešanas svētki». Līdzās pieaugušajiem skrējējiem un nūjotājiem uz starta līnijas stājās rekordliels skaits bērnu un skolēnu – vairāk nekā tūkstotis jauno skrējēju no visas Latvijas. Visas dienas garumā gan pasākuma dalībniekiem, gan atbalstītājiem un citiem apmeklētājiem bija iespēja piedalīties neskaitāmās jautrās aktivitātēs, bet īpašu prieku klātesošajiem sagādāja pašmāju mūziķu uzstāšanās.

Rosība pludmalē bija vērojama jau no agra rīta, bet īsi pēc plkst. 11:00 tika dots starta šāviens pirmajiem skriešanas svētku dalībniekiem – 5 un 10 km individuālajiem skrējējiem un 5 km nūjotājiem. Kā tika ziņots uzreiz pēc sacensībām, šogad 10 km skrējienā uzvaras laurus plūca Anita Kažemāka sieviešu konkurencē un Jānis Višķers vīriešu konkurencē.

Klātesošos sportistus un viņu atbalstītājus pirms starta sveica un veiksmi vēlēja Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis:

«Skriešana ir lielisks veids, kā saglabāt veselību un mundru garu, un kur gan labāk ar to nodarboties, kā pie dabas, svaigā gaisā – Jūrmalā. Skriešanas svētki ir kļuvuši par vērtīgu pilsētas tradīciju, kuru vēlamies turpināt arī nākotnē, lai aktīvo bērnu, jauniešu un pieaugušo kļūtu aizvien vairāk. Novēlu visiem «Jūrmalas skriešanas svētku» dalībniekiem veiksmīgu startu un, protams, veselību visa gada garumā līdz pat nākamajiem skriešanas svētkiem.»

Nākamie starta pozīcijas ieņēma bērni vecumā līdz 12 gadiem, kas sacentās vairākās vecuma grupās un veica 0,5-1 km garu skrējienu pa pludmali. Šogad bērnu skrējiena dalībnieku skaits ievērojami pārsniedza pērn sasniegto, tādēļ konkurence skrējienos bija īpaši sīva. Ņemot vērā nodrošināto bezmaksas dalību skolēniem, šogad ievērojamā skaitā tika pārstāvētas skolu komandas no visas Latvijas. Visplašāk pārstāvēto vidū bija skolas no Jūrmalas, Tukuma, Aizputes, Turlavas, Ogres, Jelgavas, Bauskas novada un Rīgas.

Visas dienas garumā klātesošajiem bija iespēja baudīt daudzveidīgu izklaides programmu – bērni tika aicināti radoši izpausties dažādās meistarklasēs, demonstrēt savu fizisko sagatavotību sportiskos pārbaudījumos un izmēģināt vēl neredzētus sporta veidus. Ikviens varēja gūt pieredzi pūķu laišanā un poju žonglēšanā.

Klātesošos arī priecēja pašmāju pazīstamie mūziķi – dziedātāja Jenny May, perkusionistu grupa «Samba de Riga» un Valters Frīdenbergs ar «CoCo Orchestra».

Jūrmalas skriešanas svētku laikā īpaši apmeklēts bija foto stūrītis, kur ikviens klātesošais varēja nofotografēties un par simbolisku ziedojumu uz vietas saņemt pretī fotogrāfiju. Kā jau ziņots iepriekš, no katras reģistrācijā samaksātās dalības maksas organizatori ziedoja 1 EUR nepieciešamā mācību un sadzīves inventāra iegādei dienas aprūpes centram bērniem Jūrmalā, tāpat ikviens tika aicināts ziedot uz vietas pasākuma norises dienā.

«Jūrmalas skriešanas svētkus» organizē «Alpha Baltic Sport», uz svētkiem aicina Jūrmala.

Rūpējoties par jūrmalnieku un pilsētas viesu labsajūtu, Jūrmala šoruden piedāvā daudzveidīgu pasākumu programmu «Labsajūtas rudens Jūrmalā». Šajā laikā ikviens interesents kūrortpilsētā varēs piedalīties dažādās veselīga un aktīva dzīvesveida veicināšanas aktivitātēs gan brīvā dabā, gan izmantojot kūrortpilsētas SPA viesnīcu un rehabilitācijas centru īpašos rudens piedāvājumus, kā arī baudīt plašu kultūras un sporta notikumu programmu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu