Top10 pelnošākie rakstnieki pasaulē (17)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Žurnāls «Forbes» publicējis pelnošāko pasaules rakstnieku topu. Aprēķini balstīti uz drukāto, e-grāmatu un audiogrāmatu pārdošanas rādītājiem, kā arī ieņēmumiem no romānu ekranizācijas televīzijā un kino. Ārpus pirmā desmitnieka atrodami tādi rakstnieki kā romāna «The Fault in Their Stars» («Vainīgas ir zvaigznes») autors Džons Grīns, kura darba ekranizācija ar aktrisi Šeilīnu Vudliju galvenajā lomā ir starp populārākajām šī gada kinolentēm, erotiskā bestsellera «Fifty Shades of Grey» («Greja piecdesmit nokrāsas») autore E.L.Džeimsa (viņa noslīdējusi līdz 15. vietai), romānu sērijas «Harry Potter» («Harijs Poters») autore Dž.K.Roulinga u.c.

 
Foto: Reuters

10. Sūzena Kolinsa - 16 miljoni dolāru

Triloģijas «The Hunger Games» («Bada spēles») rakstniece Sūzena Kolinsa nopelnījusi 16 miljonus dolāru.

 
Foto: AP/ScanPix

9. Stīvens Kings - 17 miljoni dolāru

Amerikāņu šausmu stāstu meistars Stīvens Kings nopelnījis 17 miljonu dolāru.

 
Foto: AP/ScanPix

8. Džons Grišams - 17 miljoni dolāru

Džons Grišams pēc izglītības ir jurists, desmit gadus strādājis advokatūrā un arī savā daiļradē pievēršas šai labi iepazītajai jomai. Grišama romānus bieži dēvē par juridiskajiem trilleriem (legal thriller): nozīmīga vieta tajos ir ierādīta likumu pantu un paragrāfu interpretācijai, juristu darba un tiesu sistēmas atklāšanai, taču autors savu lasītāju meistarīgi izved cauri likumu labirintiem, padarot šo ceļojumu aizraujošu.

 
Foto: REUTERS/ScanPix

7. Veronika Rota - 17 miljoni dolāru

Saraksta sestajā vietā ar 17 miljoniem dolāru (13,2 miljoniem eiro) iekļuvusi pusaudžu grāmatu sērijas «Divergent» («Citādie») autore Veronika Rota, kura ir 26 gadus veca.

 
Foto: publicitātes

6. Džefs Kinijs - 17 miljoni dolāru

Gan pasaulē, gan Latvijā ar Džefa Kinnija (Jeff Kinney) «Grega dienasgrāmatu» («Diary of Wimpy Kid») un tās galveno varoni Gregu Hefliju ir sākusies jauna ēra bērnu un pusaudžu literatūrā.

 
Foto: REUTERS/ScanPix

5. Dženeta Evanoviča - 20 miljoni dolāru

Šausmu romānu sērijas «Stephanie Plum» autore Dženeta Evanoviča (Janet Evanovich) nopelnījusi 20 miljonus dolāru.

 
Foto: daniellesteel.com

4. Daniela Stīla - 22 miljoni dolāru

Rakstnieces Danielas Stīlas mīlas romāni 30 gadus bez izņēmuma iekļuvuši britu bibliotēkās iecienītāko grāmatu sarakstā. Nav brīnums, ka viņas grāmatas ir tik populāras.

 
Foto: facebook.com/noraroberts

3. Nora Robertsa - 23 miljoni dolāru

Detektīvu autore Nora Robertsa nopelnījusi 23 miljonus.

 
Foto: AP/ScanPix

2. Dens Brauns - 28 miljoni dolāru

Dens Brauns varētu būt šobrīd populārākais spriedzes romānu autors pasaulē.

 
Foto: REUTERS/ScanPix

1. Džeimss Patersons - 90 miljoni ASV dolāru

Pelnošāko rakstnieku topā pirmo vietu atkal ieņem amerikāņu trilleru autors Džeimss Patersons, kurš pagājušogad bija spiests piekāpties erotiskā bestsellera «Fifty Shades of Grey» («Greja piecdesmit nokrāsas») autorei E.L.Džeimsai. Biznesa žurnāla «Forbes» aprēķini liecina, ka Patersona ienākumi pēdējā gada laikā sasnieguši 90 miljonus ASV dolāru (69,6 miljonus eiro). Patersons šogad izdevis 14 kriminālromānus. «Nepieklājīgi cilvēki dažkārt jautā, vai es nekad netaisoties doties pensijā. Aiziet pensijā var tikai no darba, bet man tā ir atpūta,» uzsver Patersons.

Komentāri (17)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu