Laizāne un Gavars izstājās no PČ sacensībām grupas braucienā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Latvijas riteņbraucēji Lija Laizāne un Ēriks Toms Gavars, kuri startēja attiecīgi dāmu elites un junioru konkurencē, sestdien izstājās no ASV notiekošā pasaules čempionāta sacensībām grupas braucienā.

Par pasaules čempioni dāmu sacensībās tika kronēta Lielbritānijas pārstāve Elizabete Armitsteda, kura 129,8 kilometru garo distanci veica trīs stundās 23 minūtēs un 56 sekundēs.

Armitsteda pēdējos sacensību metros izrāva uzvaru pār otrās vietas ieguvēju Annu van der Bregeni no Nīderlandes, bet bronzu izcīnīja amerikāniete Megana Garnjēra.

«Ticēju sev un šodien visu darīju pareizi. Tas ir ļoti sirreāli. Vēl joprojām esmu šokēta. Viss aizritēja perfekti,» pēc uzvaras atzina Armitsteda, kuras nākamais mērķis ir uzvarēt nākamā gada olimpiskajās spēlēs. «Tas nebūtu reāli, kā mērķi uzstādīt arī nākamā gada pasaules čempiones titulu, ja pirms tam norisinās olimpiskās spēles.»

Pirms pievēršanās šosejas riteņbraukšanai Armitsteda 2009. un 2010. gadā izcīnīja piecas pasaules čempionātu medaļas trekā, tajā skaitā arī čempiones titulu iedzīšanas braucienā komandām. Savukārt 2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs viņa grupas braucienā izcīnīja sudraba godalgu.

Tikmēr junioru sacensībās sestdien par čempionu kļuva austrietis Fēlikss Galls, kurš 129,6 kilometru garās distances finišā apsteidza francūzi Klemānu Betuī-Svīru, bet sekundi vēlāk finišu sasniedza dānis Rasmuss Lunds Pēdersens

Čempionāts noslēgsies svētdien, kad uz starta grupas braucienā kungiem dosies Gatis Smukulis.

Ziemeļamerikā pasaules čempionāts norisinās pēc 29 gadu pārtraukuma. Iepriekšējo reizi, 1986.gadā, cīņa par pasaules čempiona tituliem norisinājās ASV Kolorādo štatā. Pirmo reizi pasaules čempionāts norisinājās 1921.gadā Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā, bet līdz šim gadam nozīmīgais notikums aizvadīts jau 85 reizes.

Ričmondā, kas atrodas netālu no ASV galvaspilsētas Vašingtonas, dzīvo vairāk nekā 200 000 iedzīvotāju. Pilsēta ir bagāta ar interesantu un pietiekami sarežģītu reljefu, kas lieliski piemērots riteņbraukšanas sacensību rīkošanai.

2000.gadā par pasaules čempionu grupas braucienā kļuva latvietis Romāns Vainšteins, bet 1964.gadā, pārstāvot Padomju Savienību, to pašu paveica Emīlija Sonka.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu