Semēvics par to, kāpēc pin-up sievietes ir tik seksīgas! (13)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agris Semēvics

13. septembrī notiks kāda krāšņa un glamūrīga kalendāra prezentācija, kura fotogrāfijas atklās mūsdienu sievietes seksapīlu pin-up stilistikā. Bildes tiešām ir skaistas, tāpēc aicinājām uz īsu sarunu to autoru, fotogrāfu Agri Semēvicu.

Pirms sarunas tiem, kas nezina, - kas ir pin-up?

Oficiāli termins «pin-up» (tulk «piespraust») pirmoreiz reģistrēts 1941. gadā Anglijā, bet pastāv jau kopš 1860. gada, kad erotisko skaistuļu zīmējumi tika publicēti laikrakstos. Karavīri un jūrnieki tās mēdza izgriezt un piespraust pie sienas. No tā arī radies nosaukums «pin» jeb piespraust. Pin-up standarti ir — sarkanas lūpas, ieveidoti mati, retro stila kleitiņa, augsti papēži un naiva sejas izteiksme. Modeles mēdz būt visdažādākās miesasbūves, sākot ar klasiskām modelēm, beidzot ar apaļīgām meitenēm. Pirmā pin-up meitene bija Betty Grable. Holivuda bija pin-up pārņemta, gandrīz ikviena aktrise (to skaitā Merilina Monro) sākumā bijā pin-up modele un tikai pēc tam aktrise.

Foto: Agris Semēvics

Agris: Izvēle atrada mani, nevis es sameklēju šo izvēli… J Šis bija ar rockabilly mūzikas stilu un tam tuvu stāvošo pin-up meiteņu ideju «pozitīvi apsēsta» cilvēka piedāvājums. Konkrēti par kalendāra ideju tiku uzrunāts no restorāna Rockabilly House īpašnieka – Raimonda Ungura puses. Tā ir viņa ideja un vispārēja vīzija, kura man tika pilnībā uzticēta realizēšanai.

(Red.: Realizēt Rockabilly House PIN-UP meiteņu kalendāra modeļu lomas tika aicinātas tikai un vienīgi uzņēmuma darbinieces – viesmīles, oficiantes, zāles pārzines, friziere un pat restorāna direktore. Tas kopumā tiek uztverts kā augsta šā kalendāra pievienotā vērtība. )

Foto: Agris Semēvics

TVNET: Pin-up un mūsdienu sieviete... Kāpēc mūsdienu laikmetā sievietes vairs šādi neuzdrošinās koķetēt ar apkārtējo sabiedrību?

Agris: Man jau nu gan šķiet, ka šodien meitenes koķetē ar apkārtējo sabiedrību ne pa jokam… Citi laiki, citi izteiksmes un tehnoloģiskie līdzekļi. Savulaik tās bija stilistiski ieturētas atsevišķas fotogrāfijas uz papīra - kartīte, žurnāla vāks, plakāts , vai arī zīmējums uz metāla plāksnītes, kuru pieskrūvēt pie garāžas sienas. Tagad internets un dažnedažādas digitālās tehnoloģijas nodrošina iespēju koķetām pašbildēm, bildēm un mājas video. Vizuālais materiāls digitālā formā ir pārpārēm un datu pašplūsma ir milzīga. Tomēr te es nekādā gadījumā nevēlos teikt, ka viss ir slikti…, nekādā gadījumā! Ir daudz labu un ar iedvesmu veidotu darbu, no kuriem daži, izturot laika pārbaudi, nākotnē kļūs par šī laika meiteņu koķetuma ikonām.

TVNET: Kas tev kā vīrietim liekas visseksīgākais pin-up stila bildēs?

Agris: Pin-up stila bildēs ir savi stilistiskie kanoni… -

meitenes pozitīvi uzsvērtā vieglprātība, akcentēta veļa, īpaši zeķes un zeķturi.

Bet, ja es runāju par savām izjūtām, tad, manuprāt, visseksīgākais, arī pin-up fotogrāfijā, ir meitenes acis. Stāstu veidojot, viss pārējais tām tiek pakārtots.

Foto: Agris Semēvics

Agris: Laikam jau dabisko vienkāršību un to patieso dzīvesprieku, kurš strāvo no klasiskajām 60-to gadu pin-up meiteņu bildēm. Un tās ir tās dzirksteles, kuras es centos neapdzēst strādājot pie restorāna Rockabilly House pin-up meiteņu 2015. gada kalendāra.

TVNET: Kas tevi kā vīrieti šajā stilā uzrunā visdetalizētāk: sarkanās lūpas, ruļļi, zeķturi, pumpiņas uz auduma, papēži... Noteikti bildējot jau esi gana iepazinis šo stilu.

Agris: Kā vīrieti mani uzrunā simpātiska meitene visā savā kopumā, bet kā fotogrāfs es koncentrējos uz acīm, kompozīciju un fonu…

Foto: Agris Semēvics

Restorāna Rockabilly House PIN-UP meiteņu 2015. gada kalendārs pie tā kārotājiem nonāks oktobra izskaņā, bet 12 mēnešu titulbilžu prezentācija notiks jau šo sestdien, 13.09.2014., restorānā Rockabilly House (Līvu Laukums) no pl. 18:00.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu