JRT ar Svetlanu Ivaņņikovu un Svetlanu Surganovu - «Mana laimīgā dzīve»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

25.augustā plkst.11.00 restorānā «Prego» (Antonijas ielā 6a) notiks preses konference, kurā informēs par jaunā Maskavas režisora Aleksandra Coja teātra projektu, kas tapis pēc krievu dramaturģes Jeļenas Jerpiļovas lugas «Sarunas par amerikāņu džezu» motīviem.

Preses konferencē piedalīsies aktrise Svetlana Ivaņņikova un rokmūziķe Svetlana Surganova. Viņas mediju pārstāvjiem stāstīs par izrādi, kurā abas būs redzamas sev neierastā ampluā: Surganovai šī ir debija kā dramatiskā teātra aktrisei, bet Ivaņņikovai - pirmā pieredze stand-up žanrā.

«Mana laimīgā dzīve» ir izrāde visu vecumu skatītājiem. «Dzīves ceļa sākumā katrs uz nākotni skatās savādāk - citam tā šķiet izaicinājumu pilna, kāds veras nākotnē ar lielu interesi, vēl kāds ar bailēm. Kas mūs gaida šajā vēl nezināmajā pieaugušo dzīvē? Vai kļūšu par kosmonautu, talantīgu aktrisi, izcilu arhitektu - izrādes galvenā tēma ir bērnības sapņi,» stāsta režisors Aleksandrs Cojs.

«Ja tikai sākat pieaugušo dzīvi, šis iestudējums var kalpot kā ceļazīme, kurai sekojot neaizmirsīsiet, ka laime ir pašā dzīvošanā. Savukārt, ja šobrīd saskaraties ar tā saukto pusmūža krīzi, šī būs brīnišķīga iespēja paraudzīties uz sevi no malas. Bet tiem, kurus nepamet sajūta, ka dzīve ir pagājusi un palikušas tikai atmiņas, atgādināsim - būt laimīgam nekad nav par vēlu.»

Teātra uzveduma «Mana laimīgā dzīve» pirmizrāde notiks 2015.gada 2.oktobrī koncertzālē «Rīga», Latvijas Zinātņu akadēmijas telpās. Projektu realizē Jaunatnes teātris sadarbībā ar producentu kompāniju Forma Pro Films.

Informācija par projekta dalībniekiem:

Svetlana Ivaņņikova - televīzijas raidījumu vadītāja, producente, aktrise. Strādājusi Dņeprodzeržinskas un Dņepropetrovskas teātros Ukrainā, Noriļskas un Petrozavodskas teātros Krievijā, kā arī Rīgā. 1998.gadā saņēmusi UNESCO atzinību par kultūrvēsturisko tradīciju atjaunošanu starp Krieviju un Latviju. 1999.gadā saņēmusi Nacionālās radio un televīzijas padomes balvu kā gada labākā televīzijas raidījuma producente. 2000.gadā saņēmusi Ukrainas kultūras un tūrisma balvu «Kristāla stārķis». Kopš 1997.gada - iknedēļas raidījuma «Rīgas balzams krievu dvēselei» (LNT, Pirmais Baltijas kanāls, RTN - ASV) līdzautore un vadītāja.

Svetlana Surganova - krievu dziedātāja, mūzikas autore un izpildītāja, kādreizējā grupas «Nočnije Snaiperi» soliste un vijolniece, šobrīd - «Surganova un Orķestris» līdere.

Režisors Aleksandrs Cojs. Mācījies Maskavas Valsts teātra mākslas institūtā (GITIS) pie Josifa Reihelgauza. Strādājis Uzbekistānas Jaunatnes teātra studijā, Maskavas akadēmiskā Dailes teātra skolā-studijā (MHAT), kopš 2009.gada - Maskavas Dramatiskās mākslas skolā. Grupas «Termin Vox» koncertizrādes «Pārdomas» režisors.

Scenogrāfs Mihails Zaikanovs. Rakstījis žurnāliem un darbojies arī kā redaktors. Maskavas Aleksandra Rodčenko Fotogrāfijas un mediju mākslas skolas un Maskavas Laikmetīgās mākslas institūta absolvents. Strādā dažādos medijos - videomāksla, grafika, instalācijās, objekti, fotogrāfija.

Lugas autore Jeļena Jerpiļova. Vairāk kā 35 dažādu lugu autore. Pirmo lugu - farsu «Akvārijs okeānā» sarakstījusi 1995.gadā. Vairāku Krievijas dramaturģijas konkursu laureāte. Šobrīd vadītāja un režisore teātrī «Mirāža».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu