Krievijas ĀM: vienpusēji ASV triecieni pret džihādistiem Sīrijā būtu agresija (23)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas Ārlietu ministrija (ĀM) ceturtdien paziņoja, ka vienpusēji ASV gaisa triecieni pret džihādistiem Sīrijā būtu agresija un rupjš starptautisko tiesību pārkāpums.

«ASV prezidents ir tieši paziņojis, ka pastāv iespēja, ka ASV veiks triecienus pret «Islāma valsts» pozīcijām Sīrijā bez tās valdības piekrišanas,» teica Krievijas Ārlietu ministrijas preses pārstāvis Aleksandrs Lukaševičs.

«Bez attiecīga ANO Drošības padomes lēmuma šāda rīcība būtu agresijas akts, rupjš starptautisko tiesību pārkāpums,» viņš uzsvēra.

Trešdien ASV prezidents Baraks Obama paziņoja, ka ASV ir gatavas veikt gaisa triecienus pret «Islāma valsts» karotājiem Sīrijā, tādējādi paplašinot pašreizējo kampaņu pret džihādistiem Irākā.

Lukaševičs uzsvēra, ka

Krievija apsveic faktu, ka Vašingtona ir atzinusi radikālo islāmistu radītos draudus.

«Lābāk vēlu nekā nekad,» viņš piebilda.

Tomēr viņš apsūdzēja ASV «dubultstandartos» par tās atbalstu opozīcijai Sīrijā.

«No vienas puses, palīdzot Irākas valdībai cīnīties pret islāmistu karotājiem, Obama atkal lūdz Kongresam 500 miljonus dolāru, lai atbalstītu Sīrijas bruņoto opozīciju, kas kopumā nav īpaši atšķirīga no «Islāma valsts» radikāļiem,» Lukaševičs paziņoja.

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu