Trīs Latvijas jaunie mūziķi ieguvuši stipendiju Berklijas Mūzikas koledžā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no personiskā arhīva

Grupas «Coolmans Report» mūziķi - ģitārists un dziedātājs Rihards Kolmanis, basģitāriste un dziedātāja Sintija Grigorjeva, kā arī bundzinieks Pēteris Žīle - ieguvuši stipendiju studijām prestižajā Berklijas Mūzikas koledžā ASV. Kā akcentēja grupas pārstāvis Dailes Zigis, šis ir unikāls gadījums, jo no Latvijas un uzreiz no viena kolektīva koledžā uzņemti uzreiz trīs jaunie mūziķi. Līdz šim šajā ASV mūzikas augstskolā, kas prestiža ziņā pielīdzināma Kembridžas un Oksfordas Universitātei, no Latvijas pēdējo 20 gadu laikā mācījušies tikai divi mūziķi.

Basģitāriste Grigorjeva studiju maksai ieguvusi 100% atlaidi, un viņa kļuvusi par pirmo mūziķi no Latvijas, kura ieguvusi pilnībā apmaksātas studijas. Pārējiem mūziķiem piemērota 50% atlaide no mācību maksas. Skolas mācību maksa gadā ir 38 940 ASV dolāri (34 923 eiro).

Berklijas Mūzikas koledžas mācībspēki divas reizes gadā dodas uz Eiropu, lai meklētu brīnumbērnus. Šajā augstskolā ir ļoti liels konkurss, proti, 5000 cilvēku uz vienu vietu. Grupas «Coolmans Report» mūziķi trīs mēnešus ļoti atbildīgi un smagi strādāja, lai no vislabākās puses sevi varētu parādīt Berklijas Mūzikas koledžas pārstāvjiem. Pārbaudījumos piedalījās arī grupas «Coolmans Report» taustiņinstrumentālists Elvis Artūrs Lintiņš, taču viņam vēl viens gads jāmācās Rīgas Doma kora skolā, stāstīja Zigis.

«Pārbaudījumi bija interesanti, un visi bija šokā par mūsu mūziķu augsto līmeni. Visi interesējās, no kurienes tādi radušies, un mēs ar lepnumu teicām, ka no Latvijas. Šādu augstu līmeni jaunie mūziķi sasnieguši, pateicoties gan Rīgas Doma kora skolai, gan arī man, jo es ar viņiem dalos gan zināšanās un pieredzē, gan arī dzīves pieredzē,» sacīja Zigis.

Jaunajiem mūziķiem mācību laikā būs ļoti liela slodze, jo no mājas būs jāiziet ap plkst.7, bet no mācībām viņi atgriezīsies vēlu vakarā, ap plkst.22, taču papildus tam viņiem vēl būs jāgatavo mājasdarbi, lai sevi pilnveidotu un spētu turēties līdzi citiem studentiem. Jaunajiem studentiem tika dota iespēja izvēlēties pasniedzējus, kas ar viņiem strādās individuāli, kā rezultātā bundzinieks Žīle par pasniedzēju sev izvēlējies Stingu, savukārt basģitāriste Grigorjeva - Viktoru Beiliju.

Berklijas Mūzikas koledžā studē arī džeza mūzikas dziedātāja Arta Jēkabsone.

Grupa «Coolmans Report» ir «blues/fusion» stila mūzikas grupa no Latvijas, kas dibināta 2011.gada nogalē. Grupas sapnis un mērķis ir radīt mūziku kā mākslas formu, kur tā ir vienmēr attīstībā un mūzikas patiesīgums nekad nevar tikt zaudēts. Katrā savas uzstāšanās reizē grupa ieliek visu savu enerģiju mūzikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu