Latvijas pārstāvis Itālijā uzvar vienā no trim «Martini» spēles uzdevumiem

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Elpu aizraujošos piedzīvojumos kopā ar īpašu viesi, sacīkšu braucēju Benu Kolinsu, kas plašāk pazīstams kā populārā britu raidījuma «Gāzi grīdā» auto izmēģinātājs Stigs, sociālo tīklu spēles Martini Racing uzvarētāji no visas Eiropas Itālijā izspēlēja galveno balvu – leģendāro ielas sporta auto Porsche 911. Latvijas pārstāvis Ervīns Simanovičs bija labākais Formula 1 sacīkšu simulatora sacensībās, tomēr līdz galvenajai balvai mazliet pietrūka - to ieguva Gruzijas pārstāve.

Sacensību nedēļas nogale sākās ar uzdevumu 12 stundās izveidot foto stāstu no četriem attēliem, kuros jābūt ietvertiem atslēgas vārdiem Milāna, Martini, autosacīkstes un itāļu dzīvesveids. Šajā kategorijā visvairāk punktu ieguva Armēnijas pārstāvis Alberts Sargasjans.

Otrajā uzdevumā dalībniekiem bija jābrauc Formula 1 simulatorā pa leģendāro Monzas trasi, un šeit savas prasmes vislabāk izdevās apliecināt Latvijas pārstāvim Ervīnam Simanovičam. Zvaigžņu kategorijā triumfēja rumānis Radiums Valčans, apsteidzot poli Radzimiru Debski un lietuvieti Rolandu Mackeveču.

Foto: no personīgā arhīva

Trešais uzdevums bija brauciens kopā ar Stigu pasažiera krēslā. Dalībniekiem minūtes laikā trauksmainos apstākļos bija jāpārliecina žūriju, ka tieši viņiem pienākas Porsche 911. Talkā tika ņemtas emocionālas runas, sejas izkrāsošana Martini stilā, dziesmas un pat zīmējumi. Vislabāk veicās gruzīnietei Sofio Sulukvadzei, kura ļoti skaisti nodziedāja ikonisko dziesmu «Dream a little dream of me», ko oriģinālā izpildīja Ella Ficdžeralda un Lūiss Ārmstrongs. Viņas jaukais priekšnesums kopā ar augsto novērtējumu iepriekšējos uzdevumos ļāva Sofio iegūt galveno balvu – sapņu auto Porsche 911. Otrajā vietā palika Polijas pārstāvis Konrāds Beigers un trešajā Janes Liine no Igaunijas.

Foto: no personīgā arhīva

«Iespējams, šī bija mana vislabākā nedēļas nogale, kas tika pavadīta saviļņojošā sacensību garā un lieliskā atmosfērā,» emocijas par pieredzēto neslēpj Ervīns Simanovičs, kurš tiesības pārstāvēt Latviju izcīnīja augusta sākumā, uzvarot lokālajā sociālo tīklu spēles finālā. «Personīgi man vislielāko sajūsmu izraisīja iespēja izbraukt pa trasi, uzklausot un praktizējot drošas braukšanas ekspertu norādījumus. Iegūtās noderīgās zināšanas centīšos lietot ikdienas braukšanā.»

Foto: Publicitātes foto

«Šīs bija lieliskas un skaistas brīvdienas, kas vēl ilgi saglabāsies atmiņā. Organizatori bija padomājuši par visu, lai mēs justos lieliski. Mans galvenais uzdevums bija atbalstīt Ervīnu cīņā par auto. Piedalījāmies reakcijas spēlē, Vairano testu trasē izmēģinājām jaunos modeļus un arī noskatījāmies Formula 1 sacensības Moncas trasē. Pirmo reizi dzīvē bija iespēja vērot sacīkstes klātienē, un tur valdošās emocijas ir grūti aprakstīt. Sākot ar startu, kad varēja sajust, kā visas tribīnes jūt līdzi, un beidzot ar finišu un apbalvošanu, kad fanu jūra tiek palaista uz trases, lai varētu noskatīties apbalvošanas ceremoniju. Daudz emocionālu mirkļu,» piedzīvotajā dalās autobraucēja Karlīne Štāla, kura uz Itāliju devās Latvijas zvaigznes statusā.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu