Sēriju filma «Māja pie ezera»: iepazīsti aktierus!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

26. septembrī pulksten 21:25 LTV1 skatītājus gaida pirmā tikšanās ar daudzsēriju filmas «Māja pie ezera» varoņiem. Iepazīsti krāšņo aktieru buķeti!

Stāsta centrā ir trīs paaudžu sievietes, kuru dzīvesstāsts atspoguļos dzīvi mūsdienu Latvijas laukos un lielpilsētā, ļaujot ne vienam vien skatītājam saredzēt līdzības ar savām ikdienas izvēlēm un pārdzīvojumiem. Seriāls pulcējis vienkopus daudzus iemīļotus Latvijas aktierus, tai skaitā Sandru Kļaviņu, Katrīni Pasternaku, Andri Keišu, Tālivaldi Lasmani, Gintu Grāveli, Inesi Kučinsku-Laukšteini, Aurēliju Anužīti-Lauciņu, Danu Čerņecovu, Intaru Rešetinu, Artūru Skrastiņu, Ievu Puķi, Daini Grūbi un citus.

«Latvijas Televīzijai šis ir īpašs notikums, jo pēc vairāku gadu pārtraukuma esam atsākuši strādāt pie iknedēļas daudzsēriju filmām. Tieši nedēļas filmas, ne ikdienas seriāli, savulaik bijis viens no mūsu zīmola produktiem, un vēlamies atgriezties šajā nišā. Mums ir liels prieks par saliedēto seriāla komandu, kas četru mēnešu garumā no rīta līdz vakaram strādājuši filmēšanas laukumos Alsungā un Rīgā,» uzsver LTV kultūras satura redaktore Gunta Sloga.

Seriāla veidotāji stāsta, ka ikviens skatītājs «Mājā pie ezera» varēs saskatīt līdzības ar savu dzīvi, saviem pārdzīvojumiem un piedzīvotajām situācijām. «Stāsta nesējas ir trīs paaudžu sievietes, kurām ir jāizdara savas izvēles, būtībā tas ir ikviena cilvēka stāsts. Vispirms par to krīzi, kas tev uznāk 20 gados, kad tu esi pabeidzis skolu un īsti nezini, kā sākt pieaugušo dzīvi. Tad tev ir 40 gadu un tu vairs neesi jauns un daudzsološs, bet tikai daudzsološs, un arī vīrs tev nav vairs kaisles objekts, bet tikai biedrs un draugs. Kā tikt ar to galā? Vai arī kā tikt galā ar to, kad 60 gadu vecumā tu saproti, kādas kļūdas esi izdarījis iepriekš; kā ar to dzīvot tālāk? Tas ir tas stāsts, un tas attiecas vienlīdz uz sievietēm, vīriešiem, jauniešiem,» stāsta seriāla producente Arta Ģiga.

Filmas galvenā varone ir Madara Tērauda (atveido Sandra Kļaviņa) - veiksmīga četrdesmitgadniece, kura darbojas spožajā, bet tai pašā laikā skarbajā reklāmas pasaulē. Kolēģu intrigu rezultātā viņa ir spiesta aiziet no darba reklāmas aģentūrā, kuru savulaik izveidojusi kopā ar kolēģiem. Galvenajai varonei tas ir smags trieciens, sāk irt attiecības ar vīru Kārli (Andris Keišs). Vīramātes mudināta, galvenā varone dodas meklēt savu māti (Katrīne Pasternaka), kura savulaik pametusi ģimeni. Meklējumu rezultātā Madara ne tikai atjauno attiecības ar māti un pārējiem ģimenes locekļiem, bet krāšņajā suitu novadā Alsungā sāk jaunu dzīvi.

Seriālu veido producentu grupa «Red Dot Media» sadarbībā ar Latvijas Televīziju. Scenārijs tapis pēc poļu rakstnieces Malgožatas Kaličinskas slavenā romāna «Māja pie ezera» motīviem.

Seriāla radošā grupa

Režisors - Armands Zvirbulis

Operators - Haralds Vecvagars

Scenāriste - Aiva Birbele

Komponists - Kristaps Krievkalns

Producente - Arta Ģiga

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu