Režisors: Rīgas Krievu teātra jaunā sezona būs ļoti klasiska

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī jaunajā sezonā būs skatāmi klasiķu darbi, medijiem piektdien pastāstīja režisors Igors Koņajevs.

«Šogad būs ļoti klasiska sezona. Tā sākas ar Raini, tad angļu klasiķis Oskars Vailds, tad Ivans Turgeņevs, Ļevs Tolstojs, Arkādijs Averčenko. Būs arī festivāli, koncerti un viesizrādes,» sacīja Koņajevs.

No 18. līdz 22.oktobrim teātris piedalīsies starptautiskā festivālā «Gift», kas norisināsies Tbilisi, bet 23.novembrī piedalīsies 2.Jaunatnes teātra forumā Minskā. No 19. līdz 21.oktobrim gaidāmas Sanktpēterburgas Muzikālās komēdijas teātra viesizrādes, bet no 8. līdz 10.janvārim paredzētas apmaiņas viesizrādes ar Igaunijas Krievu teātri.

Teātris piedāvās arī koncertus - 19.oktobrī notiks Krievijas aktrises un dziedātājas Ļikas Rullas koncerts «Monologi par mīlestību», bet 20. un 21.oktobrī norisināsies koncerts «Brodvejas hiti». Koncertā iekļauti fragmenti no mūzikliem «Operas spoks», «Čigāka», «Mulenrūža», «Romeo un Džuljeta» un citiem, kurus izpildīs Maskavas un Sanktpēterburgas mākslinieki.

Iestudējuma pēc Vailda stāsta «Spoks no Kentervilas» pirmizrāde gaidāma 30.janvārī. Tas stāstīs par amerikāni Hairamu Otisu, kurš iegādājies vecu angļu pili, kur mīt simona de Kentervila spoks.

Izrādes režisors ir Koņajevs, mūziku komponējis Raimonds Pauls. Par izrādes scenogrāfiju un kostīmiem parūpējusies Olga Šaišmelašvili, gaismas mākslinieks ir Deniss Solncevs, horeogrāfs - Marija Korabļova, muzikālā vadītāja - Ludmila Mogiļevska.

Martā gaidāma režisores Jeļenas Čornajas uzvestā izrāde pēc Turgeņeva «Mednieka piezīmes», bet aprīlī - režisora Ruslana Kudašova uzvestā izrāde pēc Tolstoja romāna «Augšāmcelšanās».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu