«Smells Like Teen Spirit» ir «visu laiku ikoniskākā dziesma»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Britu zinātnieki izpētījuši, ka «visu laiku ikoniskākā dziesma» esot amerikāņu grandžroka grupas «Nirvana» hits «Smells Like Teen Spirit». Londonas Universitātes pētījumā no vairākiem visu laiku labāko dziesmu topiem tika apkopots saraksts ar 50 dziesmām. Saraksta veidošanā tika izmantota datorprogramma, kas analizēja tonalitāti, ritmu, muzikālo daudzveidību un dziesmu vārdus.

«Visnozīmīgākā kopīgā lieta bija tā, ka lielākā daļa dziesmu ir ļoti daudzveidīgas un dinamiskas, salīdzinot ar citiem ierakstiem,» sacīja programmētājs un mūziķis Miks Grīrsons. «Tas padara dziesmas aizraujošas un notur klausītāja uzmanību. Turklāt izmantotās skaņas un to kombinācijas ir ļoti neparastas.»

«Nav nekādas formulas, kurai sekojot var sacerēt hitu. Taču tādai dziesmai jābūt tik atšķirīgai, daudzveidīgai un aizraujošai, cik vien iespējams,»

viņš piebilda.

Zinātnieku izveidotā topa otrajā vietā ierindojās britu mūziķa Džona Lenona dziesma «Imagine», bet trešo vietu ieņēma īru rokgrupas U2 skaņdarbs «One». Pirmo piecinieku noslēdza Maikla Džeksona «Billie Jean» un rokgrupas «Queen» dziesma «Bohemian Rhapsody».

Vēl topā iekļuva «Guns N' Roses» skaņdarbs «Sweet Child O' Mine», rokgrupas «Oasis» dziesma «Live Forever» un «Radiohead» pirmais hits «Creep».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu