ABAVAS dzērieni ar Latvijas garšu

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ģimenes vīna darītavas ABAVAS sauklis skan: «Svētkiem ar Latvijas garšu!» Un ne velti. Ikviens ABAVAS dzēriens tapis no pašu saimniecībā audzētām vai pie vietējiem zemniekiem iegādātām ogām un augļiem. Vīni, sidri un brandvīni - ikviens sevī slēpj tik īpašo aromātu, kāds piemīt tikai Latvijas ogām.

Vīna darītava ABAVAS ir Mārtiņa un Lienes Barkānu ģimenes lielais sapnis, kas realizēts, lai darītu kvalitatīvus dzērienus no Latvijā audzētiem augļiem un ogām.

Stāsts par vīna darītavu ABAVAS sākās ar aizrautīgu mīlestību pret vīniem un ticību, ka arī Latvijas klimats ir piemērots, lai darītu lieliskus vīnogu vīnus. Savu vīnogu dārzu pēc ceļojuma pa Itālijas mazajām vīna darītavām ģimene izveidoja 2010.gadā Abavas upes ielejas dienvidu nogāzes augšdaļā, netālu no Sabiles, un 2014.gadā ierobežotā daudzumā bija pieejams pirmais ABAVAS vīnogu vīns – klientu un vīnziņu augsti novērtēts.

Tā kā vīnogu audzēšana Latvijas klimatiskajos apstākļos ir riskanta un savā ziņā arī eksperimentāla nodarbe, paralēli vīnogu vīna darināšanai ABAVAS vīnmīļiem piedāvā arī citus dzērienus, kas tapuši no Latvijā augušām ogām un augļiem. Blakus vīnogu laukam saimniecībā aug arī upenes, avenes, zemenes, rabarberi un plūškoki, kā arī top jauns ābeļdārzs.

Ik rudeni vīna darītavā notiek lielā ābolu sulas spiešana, lai darītu ko pavisam īpašu – ABAVAS sidru. Astoņus mēnešus lolots, pavasarī tas tiek pildīts skaistās pudelēs, lai maijā, kad cilvēkus saule sāk vilināt pirmajos piknikos un tiek sākta dārza svētku sezona, jaunā sidra raža varētu priecēt visu garšas kārpiņas. ABAVAS sidrs ir viegli dzirkstošs, ļoti svaigs un gaišs – paņēmis labāko no Latvijas āboliem.

Viens no lielākajiem ABAVAS lepnumiem ir Rabarberu dzirkstvīns, kas top no pašu saimniecībā audzētiem rabarberiem. Vieglais rabarberu aromāts, patīkami svaigā pēcgarša, lieliskais dzēriena tonis un burbuļi to padara par izsmalcinātu svētku dzērienu, ar kuru iepriecināt gan sevi, gan draugus īpašos svētkos.

ABAVAS dzērieni strauji iekarojuši ne tikai klientu mīlestību, bet ir augstu novērtēti arī profesionāļu vidū. 2013.gada rudenī Latvijas augļu un ogu vīna konkursā, profesionālas žūrijas vērtējumā un sīvā konkurencē ABAVAS Pussaldais ābolu sidrs saņēma pirmās vietas gan Sidru grupā, gan Licencēto alkohola ražotāju grupas kopvērtējumā, gan konkursa galveno balvu - Grand Prix. Sausais aroniju vīns saņēma 1. vietu Sauso sarkanvīnu grupā, Ābolu vīns – 2. vietu Pussauso/ Pussaldo vīnu grupā, bet Pussaldais ābolu vīns – 3. vietu Licencēto alkohola ražotāju grupas kopvērtējumā. 2014.gadā ABAVAS vīnogu vīns Rondo Rose 2013 ieguva augsto ceturto vietu Latvijas vīnogu vīna konkursa finālā, bet sidrs jau otro gadu pēc kārtas saņēma 1. vietu savā kategorijā.

ABAVAS vīndari netur sveci zem pūra un savā lauku īpašumā pie Sabiles vasaras sezonā rīko vīna degustācijas, kur piedāvā apskatīt vienu no lielākajiem vīnogu dārziem Latvijā. Vīna darītavas Vīnotavā var baudīt ABAVAS vīnus, sidrus un brandvīnus, priecēt acis ar skatu uz Abavas ieleju un uzzināt par saimnieku pieredzi vīnogu audzēšanā un vīna darīšanā.

Vīna darītavas ABAVAS dzērienus var iegādāties tirdzniecības vietās visā Latvijā, baudīt labākajos restorānos un satikt lielākajos pašmāju labumu tirdziņos, piemēram, ik sestdienu Kalnciema ielā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu