Seat ar maldinošo programmatūru aprīkoja pusmiljonu auto

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Seat

Vācijas autobūves milža «Volkswagen» (VW) meitasuzņēmums «Seat» vairāk nekā 500 tūkstošus Spānijā ražotu automašīnu aprīkoja ar bēdīgi slaveno programmatūru, kas veic krāpšanos gāzu izmešu pārbaudēs, ceturtdien vēstīja laikraksts «El Pais».

VW draud kriminālizmeklēšana ASV un tiesvedības visā pasaulē pēc tam, kad kompānija atzina, ka 11 miljoni automašīnu ar dīzeļa dzinēju ir aprīkotas ar programmatūru, kas spēj apmānīt oficiālās izmešu pārbaudes.

«Vācijas grupas meitasuzņēmums Spānijā kopš 2009.gada ir aprīkojis vairāk nekā pusmiljonu automašīnu ar krāpnieciskiem dīzeļa dzinējiem,» atsaucoties uz anonīmiem avotiem, kam ir saistība ar kompāniju, vēstīja «El Pais».

Teorētiski «Seat» izmantotie dīzeļdzinēji ir tādi paši, kādus ASV izmanto VW un «Audi», norādīja laikraksts.

«Seat» rūpnīcā Martorellā netālu no Barselonas tādi dzinēji tika izmantoti automašīnās, kas tirdzniecībā bija līdz šim gadam, liecina «El Pais» rīcībā esošā informācija.

Spānijas kompānijas preses pārstāvis apstiprināja, ka dažas no «Seat» automašīnām ar dīzeļdzinēju ir aprīkotas ar maldinošo programmatūru, bet precīzus skaitļus viņš nesniedza.

Pērn «Seat» pārdeva 378 586 automašīnas, bet pēdējo sešu gadu laikā pārdoti kopumā divi miljoni automašīnu ar benzīna un dīzeļa dzinēju, vēstīja «El Pais».

Kompānijai ir rūpnīcas Katalonijā Spānijas ziemeļaustrumos, kā arī Navarrā valsts ziemeļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu