Līva Tailere: 38 gadu vecumā Holivudā esmu otrās šķiras cilvēks

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Amerikāņu aktrise Līva Tailere (Liv Tyler) sacījusi, ka 38 gadu vecumā Holivudā jūtoties kā «otrās šķiras cilvēks». Pēdējos gados arvien vairāk slavenību izsakās par filmu industrijā pastāvošo diskrimināciju pēc dzimuma un vecuma.

Tailere nesenā intervijā teica, ka tagad viņai piedāvājot mazākas lomas nekā agrāk. «Pusaudžu vai 20 gadu vecumā ir papilnam aizraujošu lomu. Taču manā vecumā parasti piedāvā spēlēt sievu vai draudzeni - savā ziņā otrās šķiras cilvēku. Ir daudz interesantākas lomas, ko sievietes varētu spēlēt šādā vecumā,» žurnālam «More» sacīja Tailere.

Tailere patlaban redzama kritiķu slavētajā telekanāla HBO seriālā «The Leftovers», kurā viņa spēlē otrā plāna lomu.

«Filmām ir scenārijs, un tu zini visu - sākumu, vidu un beigas,» teica Tailere. «taču televīzijas seriāla notikumi tiek rakstīti filmēšanas laikā. Man nav ne jausmas, ko mana varone darīs. Dažreiz man tas patīk, citreiz nevaru to ciest.»

Par grūtībām atrast interesantas lomas iepriekš izteikušās tādas aktrises kā Megija Džilenhola, Emma Tompsone, Merila Strīpa, Helēna Mirena, Sandra Buloka un Salma Hajeka.

Tompsone uzskata, ka pēdējās desmitgadēs situācija kļuvusi arvien sliktāka. «Es nedomāju, ka kaut kas ir uzlabojies. Turklāt standarti, kā sievietēm būtu jāizskatās, ir vēl augstāki nekā manā jaunībā,» teica 56 gadus vecā Tompsone.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu