Ieva Bondare savā personālizstādē saņem klēpjiem ziedu (30)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

9.septembra vakarā tika atklāta mākslinieces Ievas Bondares jaunā personālizstāde «Stāsta ziedi». Izstādē māksliniece apvienojusi daudzus jo daudzus ziedus, kurus saņēmusi laika gaitā dāvanā, tāpēc šie ziedi ir īpaši, jo parāda dāvinātāju emocijas.

Jaunā Ievas Bondares personālizstāde «Stāsta ziedi» ir jau devītā personālizstāde, kuru Ieva rīkojusi saviem darbiem.

Mākslinieces darbi parāda viņas skatu uz dzīvi, ikviena glezna iekļauj sevī stāstu, kurā ir galvenais varonis, tas paliek aiz kadra, bet ziedu izvēle, izvietojums, krāsu izvēle parāda Ievas attieksmi pret katru ziedu dāvinātāju.

Šajā izstādē ziedu daudzveidība cieši savijas ar to dāvinātāju raksturiem un konkrētā brīža emocijām, atspoguļojot ne vien ziedu, bet arī cilvēku un emociju stāstus.

Ieva ļoti mīl sauli, tā viņai ir vitāli svarīga un nepieciešama. Zieds neizplauks bez saules gaismas un siltuma, tāpat arī vīns nebūs gana labs, ja savas dzīves pirmsākumos nebūs saņēmis pietiekoši daudz saules. Saule ir viens no dzīvības vadmotīviem un, pateicoties saulei, rodas kas tik skaists kā ziedi.

Personālizstādē aplūkojami daudzi jo daudzi darbi, kuros redzami dažādi ziedi dažāda lieluma un formas gleznās, izstādē Ieva saņēma ziedu klēpjus no saviem draugiem un talanta cienītājiem, iespējams, šie ziedi kalpos par jaunas izstādes pamatu.

Ievu Bondari svētkos atbalstīja un nepārtraukti atradās līdzās viņas vīrs Mārtiņš Bondars un pāra bērni, kuri palīdzēja savai mammai ar ziedu turēšanu un kārtošanu, kā arī viesu izklaidēšanu.

Mākslinieci sveikt ar devīto personālizstādi steidza dziedātāja Linda Leen, televīzijas seja Jana Duļevska, bijušais deputāts Valdis Birkavs, aktieris Varis Vētra, māksliniece Elita Patmalniece, dziedātājs Renārs Kaupers, deputāte Inese Šlesere, modes ikona Maija Silova un daudzi citi.

Viesi galvenokārt dāvāja Ievai dzeltenus ziedus, jo tie simbolizē sauli, siltumu, vasaru un dzīvesprieku.

Viesi baudīja vīnu un, apskatot izstādi, nesteidzās prom, bet pavadīja laiku saviesīgās sarunās, un pirms došanās prom vairākums vēlreiz izstaigāja izstādi.

Komentāri (30)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu