Notiks Ulda Stabulnieka jubilejas atceres vakars

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Raimonds Birkenfelds

Ar koncertu «Stabulnieks. Čaks. Rīga» koncertzālē «Rīga» 8. oktobrī tiks godināta komponista Ulda Stabulnieka piemiņa. Šogad viņam būtu apritējuši 70 gadi, informē koncerta rīkotājs Juris Millers.

Uldis Stabulnieks ir viens no izcilākajiem un patriotiskākajiem Latvijas komponistiem – viņa muzikālie darbi ir ļāvuši gan smieties, gan raudāt, gan izjust lepnumu par savu tautu – ne velti Ulda Stabulnieka un Māras Zālītes «Tik un tā» tika dēvēta par neoficiālo nācijas himnu.

Uldi Stabulnieku var droši dēvēt par Rīgas patriotu – viņš dzimis un audzis pašā Rīgas sirdī – Marijas ielā. Starp citu, vien pārdesmit metru attālumā no nama, kurā dzīvoja vēl viens Rīgas patriots Aleksandrs Čaks. Šo abu izcilo mākslinieku mantojumā var atrast neskaitāmus mīlestības apliecinājumus sirmajai galvaspilsētai, un daļu no šīm dziesmām un dzejas rindām mēs redzēsim un dzirdēsim koncertā «Stabulnieks. Čaks. Rīga», kurā piedalīsies Ojārs Grinbergs, Jānis Skanis, Juris Vizbulis, Ieva Pļavniece, Rūta Dūduma, muzikālā apvienība «Vintāža» un daudzi citi mākslinieki.

Koncerts notiks 8. oktobrī plkst. 19 koncertzālē «Rīga» - dienā, kad komponistam Uldim Stabulniekam būtu apritējuši 70 gadi. Biļetes uz šo koncertu ir nopērkamas visās «Biļešu paradīzes» kasēs, un tas notiks, pateicoties Rīgas domes atbalstam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu