No amata dīzeļdzinēju skandāla dēļ atkāpjas «Volkswagen» ģenerāldirektors Vinterkorns

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No amata trešdien atkāpās Vācijas autobūves koncerna «Volkswagen» (VW) ģenerāldirektors Martins Vinterkorns pēc tam, kad kompānija atklāja, ka 11 miljoni tās automašīnu ar dīzeļdzinējiem visā pasaulē ir aprīkotas ar ierīcēm, kas var manipulēt ar gāzu izmešu testiem.

«Esmu šokēts par pēdējo pāris dienu notikumiem. Galvenokārt es esmu pārsteigts, ka «Volkswagen group» varēja notikt šāda mēroga pārkāpumi,» paziņojumā norādīja kompānijas vadītājs.

«»Volkswagen» ir nepieciešams jauns sākums - arī attiecībā uz personālu. Ar savu atkāpšanos es attīru ceļu jaunam sākumam,» piebilda Vinterkorns.

Viņš atzina savu «atbildību par pārkāpumiem, kas ir konstatēti dīzeļdzinējos», tomēr noliedza, ka būtu zinājis par šīm manipulācijām.

«Mani vienmēr vadīja vēlme kalpot šai kompānijai, īpaši mūsu klientiem un darbiniekiem. «Volkswagen» ir bijis ir un vienmēr būs mana dzīve,» piebilda 68 gadus vecais Vinterkorns, kurš kompāniju vadīja kopš 2007.gada.

VW padome trešdien informēja, ka jaunais uzņēmuma ģenerāldirektors tiks iecelts piektdien.

Jau vēstīts, ka VW svētdien paziņoja, ka ASV Vides aizsardzības aģentūra (EPA) un Kalifornijas štata Gaisa resursu pārvalde (CARB, pārbaudot VW ražotos dīzeļautomobiļus, ir konstatējušas «manipulācijas, kas pārkāpj Amerikas vides standartus».

ASV varas iestāžu dati liecina, ka VW 482 tūkstošus automašīnu, kas pārdotas šajā valstī, aprīkoja ar modernu programmatūru, kas, braucot normālā režīmā, izslēdz izmešu kontroli, kas tiek ieslēgta vien tad, kad tiek veikta automašīnu gāzu izmešu pārbaude.

Auto ražotājam draud līdz 18 miljardiem ASV dolāru (15,8 miljardiem eiro) sods, kā arī ir iedragāts VW zīmols gan ASV, gan citviet pasaulē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu