Rosina paredzēt bargākus sodus par migrantu pārvietošanu pāri robežai

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Partijas «Vienotība» Saeimas frakcijas deputāti sagatavojuši grozījumus Krimināllikumā, paredzot bargākus sodus par personas nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai un nodrošināšanu ar iespēju nelikumīgi uzturēties Latvijā, aģentūru BNS informēja partijas pārstāve Laila Timrota.

Krimināllikuma grozījumos par personas nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai, ja šādu pārkāpumu izdarījusi valsts amatpersona, izmantojot savu dienesta stāvokli, vai personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, vai arī par vairāku personu nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai sodīt paredzēts ar brīvības atņemšanu no diviem gadiem līdz septiņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Ja šādu pārkāpumu izdarījusi organizēta grupa vai, ja tas izraisījis smagas sekas, vai arī par liela personu skaita nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai, sodīt paredzēts ar brīvības atņemšanu no diviem gadiem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās. Taču, ja šādas darbības izraisījušas divu vai vairāku cilvēku nāvi, sods paredz brīvības atņemšanu no trim gadiem līdz 15 gadiem un probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Tāpat izstrādātie grozījumi paredz bargāk sodīt personas, kas robežpārkāpējus nodrošina ar iespēju nelikumīgi uzturēties Latvijā. Sods par šādu pārkāpumu, ja to izdarījusi personu grupa vai valsts amatpersona, izmantojot savu dienesta stāvokli, paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu, atņemot tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem. Savukārt, ja tas izdarīts mantkārīgā nolūkā vai, ja šāda iespēja nodrošināta divām vai vairākām personām, sodīt paredzēts ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, atņemot tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem un konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu