Noklausies «Minciisha ieraksti» remiksu EP

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

9. septembrī «Dirty Deal Audio» paspārnē nāca klajā pērn izdotā elektroniskās mūzikas projekta «Minciisha ieraksti» singla «3 000 000» remiksu EP. Tā sastāvā četri remiksi no pašmāju producentiem – «ELVI» (kas arī puse no «ELVI/DUNIAN»), «Dirty Deal Audio» smagsvara «Oriole» un pagaidām vēl mazāk zināmajiem «W3C» un «Seal Pup», kā arī ieraksta iepriekš neizdotā oriģinālā, nenoslīpētā versija.

Kā pirmais skaņdarbs relīzē tiek piedāvāts populārā Rīgas dīdžeja «Elvi Soulsystems» remikss.

Amerikāņu eksperimentālā komponista «Moondog» darbu iespaidots, šis septiņu minūšu garais skaņdarbs ieturēts «ELVI» raksturīgā lēnākā house tempā un izveidots, izmantojot vienīgi oriģinālā ieraksta skaņu celiņus, atskaitot ikoniskā samplera «MPC» radītāja Rodžera Linna runas samplu, kas paņemts no «MPC» lietošanas pamācības videokasetes.

Viens no Latvijā zināmākajiem bītmeikeriem «Oriole» piedāvā gaišāku interpretāciju par «minciisha ieraksti» skaņdarbu. Niansēti nostrādātais skaņdarbs uzbur cerību pilnu noskaņu un ietver vien «Oriole» raksturīgas sintezatoru skaņas un melodijas.

Lai arī Latvijā «W3C» zinās vien retais, šis jaunais latviešu producents attīstās ar apbrīnojamu ātrumu un paspējis jau izcīnīt vairāku ietekmīgās Londonas raidstacijas «Rinse.FM» dīdžeju uzmanību, starp viņa atbalstītājiem atrodams arī instrumentālā grime karognesējs «Mumdance», kas savā «Rinse.FM» raidījumā «W3C» skaņdarbus atskaņo regulāri, tostarp arī šo «3 000 000» remiksu.

Rīgas andergraunda diskotēku entuziasti droši vien būs ievērojuši «Seal Pup» (iepriekš uzstājās ar skatuves vārdu «Rennue Unique») kā īpaši akurātu dīdžeju, kura uzstāšanās raksturo pārdomāta skaņdarbu izvēle un vienmēr tehniski nevainojams izpildījums. Ar tikpat pedantisku pieeju viņš ķēries pie mūzikas producēšanas, un šis remikss ir vērtējams kā viena no iespaidīgākajām debijām, ko Latvijas elektroniskās mūzikas scēna pēdējos gados ir pieredzējusi.

«Minciisha ieraksti» gaitas mūzikā sāka kā «dubstep» dīdžejs 2008. gadā un ir devis savu artavu žanra popularizēšanā Latvijā kā apvienības «dubstep.lv» biedrs. No 2012. gada viņš darbojas «Dirty Deal Audio» izdevniecībā.

dirtydealaudio.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu