Pirmizrādi piedzīvos Sluckas iestudējums «Ciemiņi». Ieskaties foto!

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šovakar Latvijas Nacionālā teātra Aktieru zālē pirmizrādi piedzīvos Bārnija Norisa luga «Ciemiņi», ko iestudējusi režisore Ināra Slucka.

Jaunajā iestudējumā lomas atveidos Lolita Cauka, Uldis Dumpis, Anta Aizupe un Jānis Vimba.

Izrādes režisore atzīst, ka dažkārt jūtas kā izrādes varone Edija, kura saka: «Es saprotu, ka tas ir svarīgi tikai man, ka tā ir mana dzīve un man tā ir vissvarīgākā lieta pasaulē, bet patiesībā tas ir tik ikdienišķi.»

Kādā Dienvidanglijas fermā netālu no jūras dzīvo Edija un Artūrs, septiņdesmitgadnieki, kuri visu dzīvi pavadījuši laimīgā laulībā. Viņiem ir dēls, kurš izveidojis pats savu ģimeni un darbojas apdrošināšanas biznesā. Tā kā Arturs vairs nevar rūpēties par sievu, tad dēls ir nolīdzis meiteni, kura palīdzēs. Pie Edijas un Artūra ierodas Keita.

Izrādē būs Sluckas scenogrāfija, Kristīnes Abikas kostīmi, Edgara Mākena muzikālais noformējums, bet videomāksliniece ir Katrīna Neiburga.

Lugas autors Noriss ir jauns un daudzsološs angļu jaunākās paaudzes dramaturgs. Viņš ir dzimis 1987.gadā, studējis Oksfordā un «Royal Holloway» un jau kļuvis par daudzu Lielbritānijas literāro balvu laureātu. Paralēli literārajam darbam Noriss strādājis dažādus darbus teātros, bet patlaban viņš ir arī teātra kompānijas «Up In Arms» mākslinieciskais vadītājs.

    KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu