Novembra sākumā notiks četrpadsmitais festivāls «Porta»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

1. un 8. novembrī mūzikas namā «Daile» jau četrpadsmito gadu pēc kārtas kultūras gardēžus gaidīs izmeklēti atradumi mūzikā un kino - festivāls «Porta». Divos dubultkoncertos tiks nojauktas robežas un izskanēs pasaules elpa mūzikā. Šogad festivāla programmu novērtēs gan prasīgākā auditorijas daļa, gan visi citi mūzikas cienītāji, sola festivāla rīkotāji.

Festivālu 1. novembrī plkst. 17 mūzikas namā «Daile» atklās rūpīgi atlasītu dokumentālo filmu programma. Plkst. 18 uz skatuves kāps par «vikingu dievieti» dēvētā «smeldzoši brīnišķīgu» dziesmu autore, instrumentāliste un vokāliste no pasakainajām Fēru salām Eivøra. Plkst. 20.30 klausītāji varēs baudīt vēl vienu unikālu un emocionālu muzikālu satikšanos - ar aizraujošo un neparasti prasmīgo pasaules mūzikas kvartetu no Ukrainas ar neaizmirstamu skatuvisko tēlu – DakhaBrakha. Apvienības nosaukums vecajā ukraiņu valodā nozīmējot «dod un ņem».

Programma šogad apzināti plānota divās nedēļas nogalēs, lai apmeklētājiem ļautu iedziļināties un izbaudīt gūto pieredzi.

8. novembrī plkst. 17 «Dailē» festivālu turpinās dokumentālo filmu programma. Plkst. 18 koncertu sniegs dāmu duets no Austrijas «Catch-Pop String-Strong», un plkst. 19.30 klausītājiem būs iespēja baudīt vēl vienu izcilību, Indijā par pasaules mūzikas izpildītāju «numur viens» dēvēto un muzikāli izsmalcināto «Prem Joshua & Band» (attēlā).

Vēl viens festivāla jaunums šogad ir tas, ka tas iepriecinās pasaules mūzikas cienītājus arī ārpus galvaspilsētas.

7. novembrī plkst. 19 koncertu Saldus mūzikas un mākslas skolā sniegs Valtera Pūces jaunais projekts DaGamba (Latvija/Irāna). Savukārt 9. novembrī plkst. 16 grupas Catch-Pop String-Strong (Austrija) un DaGamba (Latvija/Irāna) koncertus sniegs Ogres Kultūras Centrā.

Biļetes uz festivāla koncertiem ierobežotā daudzumā pieejamas «Biļešu paradīzes» kasēs visā Latvijā un internetā www.bilesuparadize.lv.

Detalizētāka informācija: festivalporta.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu