Protesta gājienā «pret uzspiestiem imigrantiem» devušies ap 500 cilvēku

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Biedrības «Tēvijas sargi» un «Nacionālās savienības «Taisnīgums«» rīkotajā protestā gājienā «pret uzspiestu imigrantu ievešanu no citām valstīm» devušies ap 500 cilvēku.

Gājiena priekšgalā iet cilvēki ar Latvijas karogiem un plakātiem. Akcijas dalībnieki ceļu no Rātslaukuma līdz Brīvības piemineklim pārsvarā mēro klusējot, vien dažbrīd ieskanas pa kādai patriotiskai dziesmai.

Protesta akcija sākās ar pulcēšanos Strēlnieku laukumā. Uz to sanākuši dažāda vecuma ļaudis. Daļai pie apģērba piesprausti Latvijas karodziņi, citi karogus tur rokās.

Atsevišķiem akcijas dalībniekiem ir arī plakāti ar uzrakstiem «Kara bēgļiem jāpalīdz to dzimtenei tuvējās zemēs, nevis citos kontinentos», «Kāpēc valdība un Eiropas Savienības pārstāvji nerunā par bēgļu atgriešanos mājās pēc kara beigām?», «Latvijas varas augšgalus starptautiskajā tiesā nekavējoši».

Akcijas dalībnieku pūlis izraisa garāmgājēju interesi.

Kā pastāstīja akcijas dalībnieki, viņi ir pulcējušies, lai uzrunātu valdību. «Kāpēc mēs nevaram būt tie, kas Eiropai parāda ceļu, kā rīkoties bēgļu jautājumā,» savu dalību akcijā komentēja Ainis Sproģis.

Savukārt bijušais Augstākās padomes deputāts Visvaldis Mucenieks uzsvēra - viņš vēlas, lai valdībā «nāk pie prāta» un saprot, ka situācija būs līdzīga kā Zviedrijā, Francijā, Norvēģijā, Anglijā un ka «speciāli mums nešķiros labos bēgļus no ļaunajiem».

Savukārt kāds cits akcijas dalībnieks dalījās atmiņās par krievu ienākšanu 1945.gadā, velkot paralēles ar toreizējo situāciju.

Notiekošo uzrauga Pašvaldības policija.

Gājienam noslēdzoties, plkst.19 pie Brīvības pieminekļa notiks mītiņš un koncerts.

Šī ir jau otrā biedrības «Tēvijas sargi» organizētā protesta akcija pret jaunu imigrantu uzņemšanu Latvijā. Iepriekšējā notika 4.augustā pie valdības nama, tajā piedalījās vairāki simti cilvēku.

Savukārt 12.septembrī Esplanādē notika pikets bēgļu uzņemšanas atbalstam, pulcējot aptuveni 80 cilvēkus.

Jau vēstīts, ka Latvija piekritusi kopumā 776 bēgļu uzņemšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu