Arābu valstis vienojas cīnīties pret grupējumu «Islāma valsts» (4)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Arābu valstis svētdien vienojās veikt «nepieciešamos pasākumus» un ir gatavas starptautiski sadarboties cīņai pret džihādistu grupējumu «Islāma valsts», svētdienas vakarā paziņoja Arābu līgas vadītājs Nabils al Arabi.

Vienošanās tika panākta Arābu līgas valstu ārlietu ministru sanāksmē Kairā, kuras sākumā Arabi bija aicinājis uz politisku un militāru konfrontāciju pret džihādistiem un citiem kaujiniekiem, kuri apdraud arābu valstu eksistenci.

Arābu līgas vadītājs gan nepauda tiešu atbalstu ASV gaisa triecieniem pret «Islāma valsts» džihādistiem, kuri kontrolē daļu Irākas un Sīrijas teritorijas.

«Arābu [valstu] ārlietu ministri ir vienojušies veikt nepieciešamos pasākumus, lai stātos pretī teroristu grupējumiem,» tostarp «Islāma valstij», un tas ietver «starptautisku sadarbību visās frontēs», preses konferencē sacīja Arabi.

Ministri vienojās «veikt visus pasākumus, lai pretotos terorismam: politiskos, drošības un ideoloģiskos,»

piebilda Arabi, neprecizējot šos pasākumus.

Par šo vienošanos ir paziņots laikā, kad ASV ir paplašinājušas gaisa triecienus pret džihādistiem un mēģinājušas gūt plašāku reģionālu atbalstu savai kampaņai.

ASV prezidents Baraks Obama svētdien paziņoja, ka viņš trešdien teiks runu par stratēģiju cīņai pret Sīrijas un Irākas sunnītu džihādistu grupējumu «Islāma valsts», taču uzsvēra, ka nav paredzēts ievest Savienoto Valstu sauszemes karaspēku Irākā.

Obama pauda pārliecību, ka viņam izdosies izveidot plašu starptautisku koalīciju cīņai pret «Islāma valsti».

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu