Atklās 20. Rīgas starptautisko filmu festivālu «2Annas»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Facebook

Šovakar ar atklāšanas ceremoniju kinoteātrī «Splendid Palace» sāksies 20. Rīgas starptautiskais filmu festivāls «2Annas».

Festivāls tiks atklāts plkst. 19 ar Bastera Kītona mēmās filmas «Ģenerālis» seansu, kas tiks papildināts ar dzīvās mūzikas pavadījumu. Svinīgo pasākumu ievadīs aktieris un ilggadējs festivāla entuziasts Varis Klausītājs, kā arī pasākumā piedalās kinorežisors Lauris Ābele, kino zinātniece Inga Pērkone un festivāla programmas direktore Astra Zoldnere.

Šogad festivāla «2Annas» sauklis ir «Vīrietis: Varonis. Mīļākais. Āksts». Šovasar «2Annas» ar publisku diskusiju palīdzību un tematiskām skatēm festivālā «Laba daba» un «Positivus» iesāka diskusiju par vīriešu sociālajām lomām, stereotipiem un nākotnes izaicinājumiem. To turpinot, filmu festivālā skatītājiem tiks piedāvātas domas rosinošas un izaicinošas kino programmas, sniedzot ieskatu gan jaunākajā pasaules kino, gan vēsturē.

Festivāla neatņemama sastāvdaļa ir konkursa skates. Katru gadu festivālā tiek iesniegts aizvien vairāk filmu, un šogad no gandrīz 1300 konkursam pieteiktajām filmām programmā iekļauta 61 filma. Visvairāk filmu tika iesniegtas Starptautiskajā īsfilmu skatē, kurā no vairāk nekā 1000 pieteikumiem žūrija izvēlējās konkursā iekļaut 36 visdažādāko žanru īsfilmas. Arī Baltijas konkurss šogad ir ievērojams - no 130 iesniegtajām filmām finālā iekļuvušas 16. No Latvijas iesniegtas 60 filmas.

Festivāla laikā notiks divas pirmizrādes - Lailas Pakalniņas filmai «Konfektes» un Reiņa Spailes filmai «Tukšās zemes ritmi».

Šogad festivāls «2Annas» pirmo reizi rīko arī Starptautisko vidēja garuma filmu konkursu. Šajā kategorijā no vairāk nekā 150 pieteikumiem konkursā iekļautas deviņas spēlfilmas un dokumentālās filmas.

Festivāls turpināsies līdz 27.septembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu