Venēcijas kinofestivāla galveno balvu iegūst zviedru režisora filma

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Venēcijas kinofestivāla galveno balvu «Zelta lauva» sestdienas vakarā ieguva Zviedrijas režisora Roja Andersona filma «Balodis sēdēja uz zara pārdomās par eksistenci», kas ir sirreālistiska komisku skeču sērija par cilvēku stāvokli.

Balvu «Sudraba lauva» kā labākais režisors saņēma Krievijas režisors Andrejs Končalovskis par filmu «Pastnieka Alekseja Trjapicina baltās naktis».

Žūrijas Lielā balva tika piešķirta ASV režisora Džošuas Openheimera dokumentālajai filmai «Klusuma skatiens» («The Look of Silence»), kas vēsta par sešdesmito gadu slaktiņiem Indonēzijā pēc neveiksmīga komunistu valsts apvērsuma mēģinājuma.

Šī filma ieguva arī Starptautiskās kinokritiķu asociācijas (FIPRESSI) balvu.

Volpi kausu kā labākais aktieris saņēma ASV aktieris Ādams Draivers par lomu Itālijas režisora Saverio Kostanco filmā «Izsalkušās sirdis», kurā viņš tēlo galveno varoni - izmisušu tēvu, kas mēģina glābt sava mazā dēla dzīvību. Volpi kausu kā labākā aktrise saņēma Itālijas aktrise Alba Rorvahere par šīs filmas galvenā varoņa sievas lomu.

Marčello Mastrojanni balva labākā aktiera iesācēja kategorijā tika piešķirta Romēnam Polam, kurš tēloja pusaudzi Francijas drāmā «Pēdējais timpānu sitiens».

Žūrijas īpašo balvu izpelnījās Turcijas režisora Kaana Mijdedži filma «Sivass» - drāma par 11 gadus vecu pusaudzi, kas sadraudzējas ar cīņu suni, kura vārdā nosaukta filma.

Balva par labāko scenāriju tika piešķirta Irānas filmai «Pasakas», kas ir sociāls vēstījums par Irānas mūsdienu sabiedrību.

Venēcijas kinofestivāls, kas sākās 27.augustā, šogad notika jau 71.reizi.

Venēcijas kinofestivāls ir ne tikai mākslas filmu skate, bet arī priekšvēstnesis iespējamiem ASV «Oskara» balvas ieguvējiem februārī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu