Marejs Deivisa kausa dēļ varētu izlaist sezonas noslēguma turnīru

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Labākais britu tenisists Endijs Marejs apsver iespēju nepiedalīties sezonas noslēguma turnīrā «ATP World Tour Finals», lai labāk sagatavotos Deivisa kausa izcīņas finālam.

Lielā mērā pateicoties tieši Mareja sniegumam, Lielbritānija pagājušajā nedēļas nogalē Deivisa kausa pusfinālā pieveica Austrāliju un pirmoreiz kopš 1978.gada sasniedza titula cīņu, kurā tiksies ar Beļģiju.

Paredzams, ka Beļģija izšķirošos mačus rīkos uz māla seguma, tāpēc Marejs apsver iespēju izlaist prestižo sezonas noslēguma turnīru, kas Londonā O2 arēnā risinās uz cietā seguma.

«O2 noteikti būs ar jautājuma zīmi, ja viņi spēlēs uz māla,» izteicies divkārtējais sezonas noslēguma turnīra pusfinālists Marejs. «Vēlētos trenēties uz māla, lai sagatavotos Deivisa kausa finālam. Pērn jau pēc Rodžera Federera piemēra bija redzams, ka spēles O2 ir fiziski ļoti smagas.»

Sezonas noslēguma turnīrs gaidāms no 15. līdz 22.novembrim, bet pēc tam sekojošajā nedēļas nogalē risināsies Deivisa kausa fināls.

«Ja Londonā tiktu sasniegts fināls un spēlēts vēl svētdien, pēc tam vajadzētu laiku atpūtai. Nevari aizvadīt piecus mačus pret labākajiem spēlētājiem un pēc tam neatpūsties,» secināja Marejs. Sezonas noslēguma turnīrā uzvarētājam iespējams nopelnīt 300 000 mārciņu (414 000 eiro) un 1500 pasaules ranga punktus.

Pusfinālā ar Austrāliju 28 gadus vecais Marejs uzvarēja abās vienspēlēs un arī dubultspēlē, kurā sacentās kopā ar savu vecāko brāli Džeimiju.

Zīmīgi, ka vien 2011.gadā Lielbritānija spēlēja Eiropas-Āfrikas zonas otrajā grupā, kurā pašlaik sacenšas Latvija, bet vēl gadu pirms tam bija tuvu izkrišanai uz pašu zemāko trešo grupu.

«Būtu neticams sasniegums uzvarēt, bet līdz tam vēl ir daudz laika,» stāstīja Marejs.

Arī iepriekšējā reizē, kad Beļģija 1904.gadā spēlēja Deivisa kausa finālā, tā spēkojās tieši ar Lielbritāniju, toreiz ciešot neveiksmi ar 0-5. Savukārt Lielbritānija prestižo titulu iepriekšējo reizi ieguva 1936.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu