«Oktoberfest» divās dienās izdzerts miljons litru alus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ikgadējā festivāla «Oktoberfest» pirmajās divās dienās izdzerts miljons litru alus.

Par spīti lietum, sestdien un svētdien festivālu apmeklēja apmēram viens miljons cilvēku. Šā gada alus festivālā līdz 4.oktobrim plānots uzņemt sešus miljonus cilvēku.

Pie alus tirgotāju teltīm izveidojās garas rindas ar apmeklētājiem, kuri par viena litra kausu šķīrās no vairāk nekā desmit eiro. Vairāki pārdevēji liedza rindā iestāties jauniem apmeklētājiem, kamēr nebūs apkalpoti esošie.

Svētdien festivāla atklāšanas parādē piedalījās 9000 cilvēku tautastērpos, kā arī Austrijas, Itālijas, Slovēnijas, Serbijas un Polijas pārstāvji.

Jau stundu pēc festivāla atklāšanas mediķi saņēma izsaukumu par 50 gadus vecu vīrieti, kurš saindējies ar alkoholu. Pagājušajā gadā pirmais izsaukums tika veikts divas stundas un piecas minūtes pēc «Oktoberfest» sākuma.

Sarkanā Krusta mediķi alus festivāla pirmajā dienā sniedza palīdzību apmēram 500 cilvēkiem. Uz slimnīcu tika nogādāti vairāki apmeklētāji, kuri nokrita no platformām vai izkrita pa logiem. Festivālā tika pieredzēts arī viens uzbrukums ar nazi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu