Rasisma dēļ laikraksts savos rakstos nepieminēs «Redskins» kluba nosaukumu (1)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Viens no ASV lielākajiem laikrakstiem «The New York Daily News» ceturtdien paziņojis, ka savos rakstos turpmāk vairs nepieminēs Vašingtonas komandas amerikāņu futbola Nacionālajā futbola līgā (NFL) nosaukumu.

Laikraksts ievadrakstam licis virsrakstu «Atbrīvosimies no vārda» vēstot par to, ka Vašingtonas komandas nosaukums «Redskins» vairs netiks pieminēts nevienā reportāžā vai rakstā, kuras autori ir avīzes darbinieki. Tomēr komandas nosaukums netiks svītrots no intervijās sacītā vai lasītāju vēstulēm.

Laikrakstā vairs nebūs atrodams arī šīs komandas logo - spalvām rotāts indiānis, ko nomainīs attēls komandas krāsās.

Redaktors norāda, ka gadu gaitā ir mainījusies valoda un šo vārdu, kas apzīmē Amerikas pamatiedzīvotājus, ir «laiks atmest».

Arī vairāki citi mediji šo vārdu vairs necenšas lietot. Jūlijā raidorganizācijas CBS eksperts Fils Simss, kuram drīzumā būs jāstrādā Vašingtonas komandas spēlē paziņoja, ka, visticamāk, šo vārdu nelietos.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu