Latvijas BMX trio Argentīnā aizvadīs PK 4. posmu superkrosā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Sestdien un svētdien Argentīnas pilsētā Santiago del Estero norisināsies pasaules kausa izcīņas BMX superkrosā ceturtais posms, kurā startēs arī trīs Latvijas sportisti – Māris Štrombergs, Rihards Veide un Kristens Krīgers. Traumas dēļ sezonu priekšlaicīgi noslēgt ir spiests pasaules čempionāta ceturtās vietas ieguvējs Edžus Treimanis. Izšķirošās sacensības tiešraidē rādīs arī LTV7.

Pēc gandrīz trīs mēnešu pārtraukuma šīs nedēļas nogalē turpināsies Pasaules kausa izcīņas sacensības BMX superkrosā. Vadošie elites sportisti jau devušies uz Argentīnu, kur Santjago del Estero pilsētā tiks aizvadīts ceturtais no pieciem posmiem. Nozīmīgajās sacensībās sportisti vīru un dāmu elites grupās cīnīsies ne tikai par uzvaru posmā un kopvērtējuma punktiem, bet arī par vērtīgajiem olimpiskās atlases kvalifikācijas punktiem.

Uz tālo Argentīnu trenera Ivo Lakuča vadībā devušies trīs Latvijas sportisti – Māris Štrombergs, Rihards Veide un Kristens Krīgers. Divkārtējais olimpiskais čempions Štrombergs aizvadījis vienu pasaules kausa izcīņas posmu, kurā arī izcīnīja lielisku uzvaru. Tas viņam palīdzējis kopvērtējumā ielauzties labāko 16 sportistu skaitā, kuri sacentīsies «Time – Trial» superfinālā.

Štrombergs pēc pasaules čempionāta, kurā riteņa defekta dēļ bija spiests izstāties pusfinālā, atgriezās ASV. Aizvadītās nedēļas nogalē valmierietim izdevās izcīnīt otro vietu vienā no ASV čempionāta posmiem. Tikmēr Krīgers un Veide treniņus turpināja Latvijā, startējot arī Rīgas kausa izcīņas sacensībās, abi kāpjot uz goda pjedestāla.

Pasaules kausa izcīņas sacensībās juniori startē vienā grupā ar elites sportistiem.

Uz Argentīnu nav devies pasaules čempionāta ceturtās vietas ieguvējs Edžus Treimanis, kurš ar panākumiem startējis arī pasaules kausa izcīņā superkrosā, tiekot pie ceturtās pozīcijas pamatsacensībās Mančestras posmā, kā arī izcīnot uzvaru Berlīnes posma «Time – Trial» superfinālā.

Treimanis treniņa laikā krita, kā rezultātā guva kājas savainojumu, kas liegs braukt ar riteni tuvākās sešas nedēļas.

Sestdien Santjago del Estero trasē, kas nav no tām sarežģītākajām, norisināsies kvalifikācijas braucieni, noskaidrojot tos 48 dalībniekus, kuri turpinās cīņu par uzvaru pamatsacensībās. Tikmēr 16 vadošie braucēji pēc Pasaules kausa ranga vakarā aizvadīs solobrauciena jeb «Time – Trial» superfinālu. Superfinālisti pamatsacensībām, kas norisināsies svētdien, kvalificējas automātiski.

Visiem Latvijas sporta un BMX līdzjutējiem ir lieliska iespēja sekot sacensībām tiešraidē. Kvalifikācijai un superfināliem no pulksten 19:30 līdz 23:20 būs iespēja sekot bmxlive.tv. Tikmēr svētdien izšķirošās cīņas pamatsacensībās translēs arī LTV7 kanāls, kas sacensībām pieslēgsies no pulksten 21:30.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu