Kalniete: bēgļiem nebūs liela entuziasma palikt uz dzīvi Latvijā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Bēgļiem, kas ieradīsies Latvijā, nebūs liela entuziasma palikt mūsu valstī uz dzīvi, intervijā aģentūrai BNS sacīja eiroparlamentāriete Sandra Kalniete («Vienotība»).

«Es uzskatu par ļoti svarīgu, ka patvēruma meklētājiem nav jāsēž nometnē un jāgaida, kad kāds izlems viņu likteni, jāpārtiek no pabalstiem, bet ir jādod iespējas strādāt no pirmās dienas, kad ir fiksēts viņa vārds un uzvārds, no kurienes viņš nāk, jādod iespēj strādāt jau pārbaudes laikā,» viņa pauda.

Taujāta, kādu darbu bēgļiem varētu piedāvāt Latvija, Eiropas Parlamenta deputāte atbildēja, ka ar lielu interesi klausījusies lauksaimnieku teikto par to, ka viņi labprāt viņus uzņemtu.

«Protams, ja es skatos «Euronews» vai Francijas un Vācijas ziņas, tad, galvenokārt, katra intervētā bēgļa sakāmais pēc tam, kad viņš ir šķērsojis Vidusjūru, ir tas, ka grūtākais ir aiz muguras, un tagad mūs gaida Vācija,» atklāja Kalniete.

Politiķe atzīmēja, ka nodrošināt to, lai patvēruma meklētāji paliktu tajās valstīs, kurās viņi tiek pārdalīti, ir ļoti grūts uzdevums, jo Latvijas dzīves standarti ir dažādi.

«Latvija pieder pie nabadzīgākajām Eiropas Savienības valstīm, tā kā liels entuziasms pie mums palikt nebūs, jo Latvijā jau paši iedzīvotāji nevēlas palikt,» noteica Kalniete.

Latvija uzņems kopumā 776 patvēruma meklētājus, šādu galīgo lēmumu piektdien pieņēma Saeimas Eiropas lietu komisija, kas apstiprināja valdībā atbalstīto Latvijas pozīciju par Eiropas Komisijas (EK) prezidenta Žana Kloda Junkera piedāvāto plānu migrācijas krīzes risināšanai. Ar šādu pozīciju Latvijas amatpersonas dosies uz sanāksmēm ES.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu