Kinoteātros: Johansone, Naitlija, Bana un animēts pastnieks

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

5. septembrī Latvijas kinoteātros sāk demonstrēt romantisku un muzikālu filmu «Jauns sākums» («Begin Again»), šausmu filmu «Atpestī mūs no ļauna» («Deliver Us From Evil»), filmu «Manā ādā» («Under the Skin») ar Skārletu Johansoni un animācijas filmu «Pastnieks Pets» («PostmanPat: The Movie»).

 
Foto: publicitātes

«Jauns sākums»

Filmā «Jauns sākums» titullomās Keira Naitlija («Karību jūras pirātu» triloģija, «Anna Kareņina», «Lepnums un aizspriedumi» u.c.), kura pati iedziedājusi savas dziesmas, kases grāvēju «Atriebēji», «Slēgtā sala» un «Krāpšanas ilūzija» zvaigzne Marks Rufalo, grupas «Maroon 5» solists Adams Levins un citi. Filmas režisors un scenārija autors ir godalgotās lentes «Vienreiz» («Once») autors Džons Kārnijs.

«Jauns sākums» ir stāsts par Gretu (Keira Naitlija). Greta un viņas draugs Deivs (Adams Levins) ir muzikanti un dziesmu autori, kuri ir kopā jau ilgus gadus, kopš koledžas laikiem. Brīdī, kad Deivs saņem piedāvājumu ierakstīt albumu no lielas ierakstu kompānijas, viņi pārceļas uz dzīvi Ņujorkā. Jauniegūtās slavas savaldzināts, Deivs pamet Gretu un sāk savu jauno mūziķa karjeru. Gretas dzīvē pozitīvu pavērsienu ienes nejauša satikšanās ar Denu (Marks Rufalo) - izbijušu ierakstu kompānijas menedžeri. Brīdī, kad Dens ierauga Gretu muzicējam nomaļā pilsētas klubā, viņu vienā mirklī apbur meitenes muzikālais talants un šarms. Ar šo nejaušo sastapšanos abu dzīves ir nesaraujami krustotas, ļaujot sadziedēt brūces un sasniegt jaunus mērķus gan profesionālajā karjerā, gan privātajā dzīvē. Jauns dzīves sākums izstāstīts uz Ņujorkas vasaras fona.

Aktrise Keita Naitlija: «Jāatzīst, ka manis tēlotajām varonēm kostīmu drāmās un filmās, kuru darbība nerisinās mūsdienās, parasti ir nācies ciest vai pat mirt. Pēdējos piecus gadus esmu spēlējusi tikai cietējas (smejas). Tāpēc ļoti vēlējos piedalīties projektā, kurā manai varonei nav jānes tik smaga nasta. Jā, arī šajā lentē ir emocionāli mirkļi, taču svarīgākais tajā ir tas, ka tā dod cerību jaunam sākumam. Bieži nenākas saskarties ar filmām, no kurām starotu gan ticība labākai nākotnei, gan uzmundrinājums sekot sirdsbalsij.»

ASV Kinoakadēmijas balvas «Oscar» nomināciju ieguvušais aktieris Marks Rufalo par izvēli piedalīties aktuālajā lentē: «Mani uzrunāja filmas režisora Džona Kārnija iepriekšējais darbs «Vienreiz». Tā ir lieliska filma, un Džons ir talantīgs režisors. Viņam teicami izdodas filmās ietvert labu mūziku, nepadarot pašu filmu par mūziklu tradicionālā izpratnē.»

Filmas režisors Džons Kārnijs piebilst: «Es vēlējos skatītājiem pasniegt stāstu par pāri, kuri ir profesionāli mūziķi, un par to, kas notiek ar attiecībām, ja viens no viņiem gūst panākumus. Kur paliek uzticība un intimitāte, kad virsroku gūst slava? Savā ziņā šis ir arī personisks stāsts, jo esmu saskāries gan ar mūzikas, TV un kino pasaules izaicinājumiem un grūtībām, gan arī iepazinies ar panākumu spozmi un nastu.»

 
Eriks Bana
Eriks Bana Foto: publicitātes

«Atpestī mūs no ļauna»

Latvijā iznāk šausmu filma «Atpestī mūs no ļauna» («Deliver Us From Evil»). «Karību jūras pirātu» franšīzes veidotāja Džerija Brukhaimera un filmu «Sinisters», «Diena, kad apstājās Zeme» un «Emīlijas Rouzas ļauno garu izdzīšana» režisora Skota Deriksona jaunajā filmā galvenās lomas atveido Eriks Bana («Minhene», «Izdzīvojušais», «Zvaigžņu ceļš» un «Troja»), Edgars Ramiress («Slepenā operācija «30 pēc pusnakts«», «Borna ultimāts» un «Domino») un Olīvija Mūna («Maģiskais Maiks», «Dzelzs vīrs 2» un «Neprātīgais vakars»).

«Atpestī mūs no ļauna» ir trilleris par ģimenes problēmu nomocītu Ņujorkas policistu (Eriks Bana), kurš iesāk satraucošu un neizskaidrojamu noziegumu izmeklēšanu. Lai tos atrisinātu, viņš lūdz palīdzību mācītājam, kurš ir pazīstams ar savām netradicionālajām metodēm un uzskatiem. Kopīgi viņi sāk cīņu pret šausminošajiem un dēmoniskajiem iemiesojumiem. Filmas pamatā ir grāmata, kas ir balstīta uz Ņujorkas policista reālajā dzīvē izmeklētajiem noziegumiem.

«Pirmo reizi ar grāmatu, kas ir filmas izejmateriāls, es saskāros pirms desmit, vienpadsmit gadiem,» komentē filmas producents, viens no panākumiem bagātākajiem mūsdienu filmu veidotājiem Džerijs Brukhaimers. «Tā mani uzrunāja jau toreiz, jo stāsts ir gan intriģējošs, gan baiss – tas ir par policistu, kurš ir pārliecināts, ka viņa izmeklētajiem noziegumiem nav racionāla izskaidrojuma. Jau toreiz es zināju, ka reiz es veidošu filmu pēc šā stāsta motīviem. Nu lūk, esam paveikuši teicamu darbu un varam filmu piedāvāt skatītājiem,» stāsta Brukhaimers. Jāpiebilst, ka šī ir pirmā producenta veidotā filma kopš 2003. gada lentes «Sliktie puiši 2», kuras vecuma cenzs ir 16+ (līdz 16 gadu vecumam neiesaka).

Sākotnēji titulloma tika piedāvāta aktierim Markam Valbergam, taču citu saistību dēļ viņš projektā piedalīties nevarēja. Austrāliešu izcelsmes aktieris Eriks Bana nekavējoties piekrita filmēties šajā lentē. Eriks Bana: «Divi galvenie iemesli, kādēļ izvēlējos piedalīties «Atpestī mūs no ļauna», bija gan filmas scenārijs, gan arī tas, ka filmu veidojis Džerijs Brukhaimers. Tieši Džerijam jāpateicas par manu pirmo nozīmīgo lomu Holivudas projektā, proti, godalgotajā filmā «Melnais vanags notriekts» («Black Hawk Down»). Dalība tajā noteikti kalpoja kā katalizators manai karjerai. Šo gadu laikā ar Džeriju esam uzturējuši labas attiecības, līdz beidzot nonācām līdz aktuālajam šausmu trillerim. Esmu gandarīts par paveikto.»

 
Foto: publicitātes

«Pastnieks Pets»

Vai zināt, kāpēc Lielbritānijā daudzi bērni sapņo kļūt par pastniekiem? Anglijā viņu ir vairāk nekā Amerikā bērnu, kuri sapņo kļūt par policistiem, un Latvijā – par ārstiem. Tāpēc, ka Lielbritānijā vairākas paaudzes bērnībā aizrāvušās ar lielisku kompānijas BBC multenīti par draudzīgo un labsirdīgo pastnieku Petu un viņa jautrajiem piedzīvojumiem.

Pastnieks Pets un viņa draiskulīgais runcis Džess Latvijā ieradīsies 5. septembrī. Viņi jautri un mīļu prātu izstāstīs savu lielo piedzīvojumu – kā pastnieks Pets, vēlēdamies uzdāvināt mīļajai ģimenei ceļojumu uz Itāliju, piedalās valsts talantu šovā.

Peta izcilā uzstāšanās pārsteidz komisiju un skatītājus, un viņš iekļūst konkursa finālā. Tomēr ne gluži visi priecājas par parastā pasta darbinieka panākumiem. Konkurenta menedžeris cenšas nepieļaut, ka Pets sveiks un vesels ierodas fināla sacensībās, pēkšņā slava bojā pastnieka attiecības ar ģimeni, un pasta kompānija ievieš neiedomājamu jauninājumu – darbiniekus aizstāj ar robotiem, kas izgatavoti pēc pastnieka Peta un viņa runča Džesa ģīmja un līdzības. Tuvojoties beigām, aug spriedze un juceklis, bet, kā jau piedien kārtīgā stāstā, galu galā viss ir tā, kā jābūt.

 
Foto: publicitātes

«Manā ādā»

Skārleta Johansone spēlē citplanētieti, kas ieradusies uz Zemes, maskējusies žilbinošas sievietes ķermenī. Viņa izmanto savu galveno ieroci - satriecošo seksualitāti, lai medītu vietējos iedzīvotājus. Viņa ir ļoti efektīga sieviete, bet ar laiku viņai pieaug vēlme pēc pasaulīgām lietām un atsvešināšanās no pašas izskata.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu