«TTT Rīga» sastāvā atgriežas kādreizējā NCAA čempione Kārtere

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvijas dāmu čempionvienība basketbolā «TTT Rīga» panākusi vienošanos ar amerikāņu saspēles vadītāju Sidniju Kārteri, kura komandā atgriezusies pēc gada pārtraukuma, informē klubs.

Šovasar Kārtere spēlēja Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) klubā Atlantas «Dream», kur 26 mačos vidēji 11,3 minūtēs spēlē guva 2,0 punktus un izdarīja 1,2 rezultatīvas piespēles.

Profesionālās karjeras laikā Kārtere spēlējusi arī WNBA klubos Konektikutas «Sun», Indianas «Fever» un Čikāgas «Sky», kas viņu izvēlējās draftā ar 12.numuru.

Kārtere studiju gados no 2008. līdz 2012.gadam pārstāvēja Teksasas A&M komandu, četras reizes pēc kārtas sasniedzot nacionālā čempionāta reģionālos finālus, bet 2011.gadā viņa kļuva par Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempioni. Kopā ar latvieti Katrīnu Limbahu 2010.gadā viņa uzvarēja «Big 12» konferences čempionātā.

Tāpat Kārtere trīs gadus veica A&M komandas kapteines pienākumus. Saspēles vadītāja sasniedza komandas rekordu soda metienu precizitātē, realizējot 82% metienu no soda līnijas.

Savukārt «TTT Rīga» sastāvā viņa pērnajā pavasarī aizvadīja 14 mačus, gūstot vidēji 12,8 punktus cīņā un izcīnot 5,0 atlēkušās bumbas, kā arī izdarot 2,9 rezultatīvas piespēles.

Rīgas komandas sastāvā viņa kļuva par Latvijas un Igaunijas apvienotās basketbola līgas uzvarētāju un Latvijas čempioni, tiekot arī pie finālturnīra vērtīgākās spēlētājas titula.

«Pēc Kārteres pievienošanās mums būs divas īstas saspēles vadītājas. Līdz šim pirmā numura pozīcijā spēlēja tikai Anda Eibele, tādēļ otra saspēles vadītāja mums ir ļoti nepieciešama. Mana spēles koncepcija paredz, ka pirmā numura pozīcijā izmantojam arī otros un trešos numurus, kuri kontrolē bumbu un nogādā to līdz uzbrukuma noslēgumam. Viņas piesaiste ir labs papildinājums,» atklāja komandas galvenais treneris Aigars Nerips.

Kā uzskata treneris, lai gan WNBA spēlēs Kārtere laukumā pavadījusi maz laika, viņa ieguvusi lielisku pieredzi, trenējoties un spēlējot ar lielākajām WNBA zvaigznēm.

«Mūsu komandā viņas loma spēlēs būs daudz lielāka nekā Atlantā. Kārtere varēs parādīt sevi kā īsta saspēles vadītāja un spēlētāja, kura var pati noslēgt uzbrukumus. Izvēlējāmies viņu, jo zinājām, ko viņa var paveikt laukumā. Zinājām viņas stiprās puses un atcerējāmies pozitīvās lietas 2014.gada sezonā,» teica Nerips.

Līdz ar to «TTT Rīga» sastāvā, gatavojoties jaunajai sezonai, tagad ir 13 spēlētājas - Sidnija Kārtere, Kristnena Mena, Ieva Krastiņa, Zenta Meļņika, Anda Eibele, Ieva Kūlīte, Liene Priede, Rūta Veidere, Baiba Eglīte, Laura Puriņa, Kate Aizsila, Digna Strautmane un Sigita Džarcāne.

Gatavojoties jaunajai sezonai, «TTT Rīga» piektdien aizvadīs pārbaudes spēli pret Minskas «Horizont» vienību no Baltkrievijas.

Pagājušajā sezonā «TTT Rīga» kļuva ne tikai par Latvijas čempioni, bet bija labākā arī Latvijas un Igaunijas apvienotajā čempionātā.

Nākamajā sezonā «TTT Rīga» nolēmusi atgriezties Eirokausos un startēt Eiropas kausa izcīņā un kvalifikācijas pirmajā kārtā tiksies ar Austrijas čempionvienību Vīnes «Flying Foxes».

Uzvaras gadījumā FIBA Eiropas kausa B grupā Latvijas vienība spēkosies ar Maskavas «Dinamo» (Krievija), «Udominante» (Zviedrija) un «Ordu Sportif» (Turcija).

Tāpat «TTT Rīga» grasās piedalīties arī jaunizveidotā čempionātā - Austrumeiropas sieviešu basketbola līgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu