Timma: Ļoti sāpīgi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP

Izdarot mazas kļūdas pret augstākā līmeņa komandām, pretinieki veic lielus pavērsienus un pēc tam atpakaļ tikt ir grūti, pēc sāpīgā zaudējuma Eiropas čempionāta pusfināla spēlē par 5.-8.vietu secināja Latvijas izlases basketbolists Jānis Timma.

Latvijas izlase ceturtdien nenoturēja 17 punktu pārsvaru un ar rezultātu 90:97 ļoti rezultatīvā cīņā piekāpās Grieķijas valstsvienībai.

«Sāpīgs zaudējums. Spēle bija mūsu. Nevaru pateikt, kas notika, ja mēs to zinātu, darītu visu, lai labotu jau mača gaitā,» pēc dueļa pauda Timma. «Neapturējām viņu ātros uzbrukumus. It kā spēle jau bija mūsu, bet mazas kļūdas pret tāda veida komandām izdara lielu pavērsienu, un grūti tikt atpakaļ.»

«Ļoti sāpīgi. Kontrolējām spēli, bet viņi izmantoja mūsu kļūdas un sodīja,» secināja basketbolists, atzīstot, ka dažbrīd strīdīgie tiesnešu lēmumi nebija pārsteidzoši. «Esam pieraduši, ka mūs tiesneši nerespektē, svilpjot sodus, kur nav pārkāpumu. Tomēr tāds ir basketbols, un arī respekts jānopelna.»

Līdz ar to Grieķijas basketbolistiem turnīrs noslēdzies ar piekto vietu, bet Latvija piektdien plkst.19.30 spēlē par septīto vietu sadalīs pēdējo ceļazīmi uz Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikāciju, spēkojoties ar Čehijas un Itālijas dueļa vājāko vienību.

«Katrs zaudējums jāaizmirst pēc iespējas ātrāk, jāsaprot, kas jādara labāk, un drīz jāsāk domāt jau par nākamo spēli,» uzsvēra Timma.

Latvijas izlase pēc neatkarības atgūšanas līdz šim tikai reizi iekļuvusi labāko astotniekā, bet piektdien būs iespēja turnīru pirmoreiz noslēgt augstāk par astoto pozīciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu